Artikel top billede

(Foto: Meta)

Facebook har åbnet for sin virtuelle verden - men kun for brugere over 18 år

Facebooks moderselskab Meta åbner for en af de første udgaver af sin virtuelle verden. Men indtil videre er der ikke så meget at komme efter.

Facebooks moderselskab Meta er klar med en af de første udgaver af det, der måske en dag bliver til den store virtuelle verden - metaverse - som selskabet satser fuldt ud på at udvikle.

Meta har i hvert fald lanceret den virtuelle verden Horizon Worlds for brugere over 18 år - i første omgang i USA og Canada.

Der er ikke tale om en fuldt udrullet metaverse - altså en digital og virtuel verden fyldt med funktioner og liv og avatarer, der interagerer med hinanden.

Men alligevel tegner Horizon Worlds nok retningen for Facebooks meget storstilede planer på området.

Det kræver et Quest 2-headset af besøge Horizon Worlds, og det har CNN Business forsøgt sig med.

Ideen er, at man som bruger kan mødes med andre via sin og andres avatarer (som af en eller anden grund ikke har nogen ben), spille spil, samtale og lignende.

Men der er ikke så meget at komme efter, lyder det fra CNN’s reporter.

“Første indtryk er, at det føles som en øde kombination af endnu en “social VR app,’ Rec Room [VR-spil, red] og de første virtuelle verdener som Second Life,” skriver CNN.

Det var således en ensom affære at bevæge sig rundt i den virtuelle verden.

“Jeg rejste til så mange forskellige ‘verdener’ som muligt i appen i min frugtelsløse søgen efter en anden person. Til sidst landede jeg i et forladt indkøbscenter, hvor jeg skød efter zombier, indtil en af dem angreb mig,” skriver CNN.

Facebook meddelte for et par måneder siden, at selskabet går 'all in' på skabelsen af et kæmpe metaverse, som Mark Zuckerberg & co tror kan blive det nye internet.




IT-JOB

AURA A/S

Test Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere