Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Meta)

Facebook har åbnet for sin virtuelle verden - men kun for brugere over 18 år

Facebooks moderselskab Meta åbner for en af de første udgaver af sin virtuelle verden. Men indtil videre er der ikke så meget at komme efter.

Facebooks moderselskab Meta er klar med en af de første udgaver af det, der måske en dag bliver til den store virtuelle verden - metaverse - som selskabet satser fuldt ud på at udvikle.

Meta har i hvert fald lanceret den virtuelle verden Horizon Worlds for brugere over 18 år - i første omgang i USA og Canada.

Der er ikke tale om en fuldt udrullet metaverse - altså en digital og virtuel verden fyldt med funktioner og liv og avatarer, der interagerer med hinanden.

Men alligevel tegner Horizon Worlds nok retningen for Facebooks meget storstilede planer på området.

Det kræver et Quest 2-headset af besøge Horizon Worlds, og det har CNN Business forsøgt sig med.

Ideen er, at man som bruger kan mødes med andre via sin og andres avatarer (som af en eller anden grund ikke har nogen ben), spille spil, samtale og lignende.

Men der er ikke så meget at komme efter, lyder det fra CNN’s reporter.

“Første indtryk er, at det føles som en øde kombination af endnu en “social VR app,’ Rec Room [VR-spil, red] og de første virtuelle verdener som Second Life,” skriver CNN.

Det var således en ensom affære at bevæge sig rundt i den virtuelle verden.

“Jeg rejste til så mange forskellige ‘verdener’ som muligt i appen i min frugtelsløse søgen efter en anden person. Til sidst landede jeg i et forladt indkøbscenter, hvor jeg skød efter zombier, indtil en af dem angreb mig,” skriver CNN.

Facebook meddelte for et par måneder siden, at selskabet går 'all in' på skabelsen af et kæmpe metaverse, som Mark Zuckerberg & co tror kan blive det nye internet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere