Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: E-Boks kæmper for at holde på kunderne / Oracles cloudforretning vokser markant / Israel i spidsen for kæmpe øvelse af cyberangreb mod den globale finanssektor

Morgen-briefing: E-Boks kæmper for at holde på kunderne / Oracles cloudforretning vokser markant / Israel i spidsen for kæmpe øvelse af cyberangreb mod den globale finanssektor / En legende i spilindustrien er død / Den indiske premierministers Twitterkonto hacket

Mornings. Og velkommen til en mandag i en af årets absolut sidste arbejdsuger. Computerworlds frem- og parallelforskudte lyttepost er igen aktiveret tæt på den store nabo mod syd, og lyttebøjerne er i position klar til at skille ugens it-nyheder fra bæger- og bjældeklang. Ved potentiometrene: Niels Veileborg

E-Boks kæmper for at holde på kunderne

I ly af udskydelsen af den nye digitale postløsning udviklet af Netcompany har e-Boks sat gang i en større charmeoffensiv over for brugerne for at få dem til fortsat at være kunder i butikken.

Ifølge Børsen har e-Boks i den forbindelse sendt fem millioner private brugere og 682.000 virksomhedsbrugere i sidste uge.

“Vi synes, at det er bøvlet for borgerne, hvis de skal flere steder hen, så vi vil gerne have, at de bliver hos os og ser deres digitale post. Vi har passet godt på deres ting de seneste år, og det har vi tænkt os at blive ved med,” siger Ulrik Falkner Thagesen, adm. direktør i e-Boks til Børsen.

Oracles cloudforretning vokser markant

Satningen på at udbyde cloudtjenester har foreløbig vist sig helt rigtig for amerikanske Oracle.

Selskabets regnskab for andet kvartal viser en vækst i omsætningen på næste seks procent, og det var mere, end analytikerne havde ventet. Derfor steg aktien fredag med 15,6 procent, skriver Børsen.

Israel i spidsen for kæmpe øvelse af cyberangreb mod den globale finanssektor

Med Israel i spidsen har 10 af verdens største økonomier gennemført en ti dage lang øvelse i at modstå cyberangreb mod det globale finansielle system. Det skriver Reuters.

Øvelsen simulerede et kæmpemæssigt angreb og omfattede blandt andet læk af følsomme data på det såkaldte dark web og udnyttelse af falske nyheder til at skabe kaos på finansmarkederne og stormløb mod banker.

Øvelsen med titlen "Collective Strength" havde deltagelse fra Israel, USA, Storbritannien, De Forenede Arabiske Emirater, Østrig, Schweiz, Tyskland, Italien, Holland og Thailand samt blandt andre IMF og Verdensbanken

En legende i spilindustrien er død

Nintendo-veteranen Masayuki Uemura er død, 78 år, skriver Engadget.

Han blev ansat i firmaet i 1971 og var en af de ledende udviklere bag Nintendos legendariske spilkonsoller kaldet Famicom (også kaldet NES) fra 1983 og efterfølgeren Super Famicom (SNES).

Nintendo solgte ikke færre end 62 millioner Famicon-konsoller.

Masayuki Uemura, som også udviklede flere spil til konsollen, gik på pension fra Nintendo i 2004, men han fortsatte som konsulent og underviser.

Den indiske premierministers Twitterkonto hacket

Den indiske premierminister Modis officielle Twitterkonto @narendramodi har kortvarigt været hacket. Det skriver Reuters.

Modi har 73 millioner følgere på Twitter. Hvor længe præcis, fremmede havde kontrol med Modis konto, vides ikke.

I sommer skete det samme for Modis Twitterkonto knyttet til hans website.