Artikel top billede

Med det nye Google Play følger en ny ikon. (Foto: Google PR)

Google sniger 2,5 milliarder potentielle brugere ind i Microsofts Windows-butik

Google er ude med en uventet melding. Selskabet vil lemme milliardvis af Android-brugere ind i Microsofts Windows-platform.

Google kom med lidt af en uventet melding ved årets udgave af spil-eventet Game Awards i Los Angeles.

Her kunne søgegiganten løfte sløret for sin planer om at bringe Android-spil til Windows maskiner igennem selskabets Play Games app.

Det skriver netmediet 9to5google.com.

App’en som i dag registrerer bruger-konti, high-scores og fremgang i alverdens Android-baserede spil, vil altså fremover også få sig en pendant i Microsofts økosystem, som også vil bringe Android-spil og streamede spil til pc’en.

Med trækket vil Google potentiel kunne indlemme de i alt 2,5 milliarder brugere, som månedligt bruger Google Play, til at få deres spil og spilhistorik videreført til Windows-pc’er.

Omfattende app

Googles kommende ’Google Play Games’ app til Windows vil debutere i form af en selvstændig app en gang i 2022.

Her lover selskabet, at både emulerede Android-spiltitler samt Windows-spil vil være at finde på platformen.

Sammen med en eventuel desktop og laptop-app til Windows, vil Google tilbyde en gnidningsfri overgang til Android-baserede mobiltelefoner, hvor spil vil kunne fortsættes i lommeformat, lyder det.

”Google Play har hjulpet milliarder af brugere med at finde deres favoritspil på tværs af platforme, heriblandt mobil, tablet og ChromeOS. Fra og med 2022 vil spillere kunne bruge deres foretrukne Google Play spil på flere enheder: Der vil kunne skiftes somløst fra en mobil, en tablet, en Chromebook og snart en Windows-pc,” forklarer selskabets Games on Android & Google Play produktchef, Greg Hartell.

Android-spil til Windows 10

Google Play Games bliver tilgængelig til både Windows 10 og Windows 11.

Dermed vil Google give Windows 10 brugere adgang til udvalgte Android-baserede spil, som ellers med al sandsynlighed ville være forbeholdt Windows 11 og dennes kommende Android-emulator.

I Googles udmelding lader selskabet forstå, at planen er at tilbyde Google-gaming på enhver tænkelig skærm, uanset om der er tale om mobil, desktop eller fjernsyn samt Android, Windows eller MacOS platforme.