Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Time magazine udnævner Elon Musk som årets person / Den nye iPhone SE 5G kan få over en milliard Android-brugere til at skifte til iOS / Mosel-dalen var hjemsted for dybt kriminelt datacenter i gammel millitærbunker

Morgen-briefing: Time magazine udnævner Elon Musk som årets person / Den nye iPhone SE 5G kan få over en milliard Android-brugere til at skifte til iOS / Mosel-dalen var hjemsted for dybt kriminelt datacenter i gammel millitærbunker / Facebook-moderselskab er parat til at betale næsten 400 millioner kroner for Meta-navnet / It-afdelingen i Virginias lovgivende forsamling ramt af ransomware-angreb

Mornings. Så er atter der lidt godt, kort nyt fra Computerworlds fremskudte lyttepost. Kabeltromle-artist og skribent: Niels Veileborg

Time magazine udnævner Elon Musk som årets person

Topchefen for Tesla, Elon Musk, er udnævnt som årets person 2021 af det amerikanske Time magazine. Det skriver Reuters.

Titlen tildeles den person, som mest markant har påvirket nyhedsbilledet og menneskers liv på godt og ondt i årets løb, og Time har uddelt titlen siden 1927.

Sidste år var det den nyvalgte amerikanske præsident Joe Biden og vicepræsident Kamala Harris, som sammen fik titlen.

Mark Zuckerberg and Jeff Bezos har også tidligere haft æren

Den nye iPhone SE 5G kan få over en milliard Android-brugere til at skifte til iOS

Over en milliard Android-brugere kan være mulige nye ejere af Apples kommende iPhone SE 5G, mener det anerkendte analysefirma J.P. Morgan ifølge Reuters.

Den nye Apple-mobil, som lanceres i begyndelsen af 2022, giver selskabet adgang til den prismæssigt billigere del af markedet, hvor Samsung og Huawei huserer.

Ifølge J.P. Morgan vil iPhone SE 5G kunne hive næsten 1,4 milliard Android-brugere af billige og halvbillige telefoner ind i folden, og det samme gælder 300 millioner brugere af ældre Apple-mobiler.

Mosel-dalen var hjemsted for dybt kriminelt datacenter i gammel millitærbunker

Den billedskønne Mosel-dal i det vestlige Tyskland var også hjemsted for et dybt kriminelt datacenter i en gammel millitærbunker, som hostede sites til narkohandel og andre lyssky aktiviteter.

Datacentret blev stormet og lukket i september 2019, og nu har otte sigtede fået deres straffe for kriminaliteten, efter en retssag, som varede over et år. Det skriver AP.

Den hovedmistænkte blev idømt fem år og ni måneders fængsel. De øvrige fik mindre straffe. Ingen blev dog dømt for at bidrage til de cirka 250.000 forbrydelser, som blev begået via datacentret.

Facebook-moderselskab er parat til at betale næsten 400 millioner kroner for Meta-navnet

Moderselskabet bag Facebook, som nu kaldet sig Meta Platforms, er i færd med at købe de internationale rettigheder til varemærket Meta af en mindre amerikansk bank kaldet Meta Financial Group.

Prisen er 60 millioner dollars svarende til næsten 400 millioner kroner, skriver Reuters.

Ifølge Facebook var selskabet allerede i dialog med banken, da det blev besluttet at skifte navn til Meta.

Navnet afspejler selskabets ambition og tro på, at metaverse bliver afløseren for det mobile internet.

It-afdelingen i Virginias lovgivende forsamling ramt af ransomware-angreb

It-afdelingen i den amerikanske stat Virginias lovgivende forsamling er ramt af et sofistikeret ransomware-angreb, som har lagt hele organisationen ned og gør det nærmest umuligt for de ansatte at udføre deres arbejde. Det skriver AP.

Angrebet kommer på et kritisk tidspunkt, fordi statens folkevalgte og de ansatte er langt inde i forberedelserne til en samling i parlamentet i januar.