Artikel top billede

Stort ransomware-angreb får konsekvenser for Salling Group

Kronos der udvikler hr-værktøjer og lønsystemer er blevet ramt af et stort ransomware-angreb, og det har blandt andet fået konsekvenser for Salling Group.

Softwarevirksomheden Kronos, der blandt andet udvikler lønsystemer værktøjer til hr-afdelinger, blev lørdag ramt af et stort ransomware-angreb, og det får nu konsekvenser for virksomheder over hele verden.

Kronos oplyser på sin hjemmeside, at selskabets public cloud-løsninger som konsekvens af angrebet kan være offline i flere uger.

Salling Group-ramt

Ifølge B.T. har det blandt andet ramt den danske supermarkeds-gigant Salling Group.

“I praksis betyder dette, at kollegaer der stempler ud og ind ikke kan gøre, som de plejer. Det bliver derfor styret manuelt for en stund blandt andet via et Excel-ark. Vagtændringer og vagtbytte bliver også styret manuelt. Det er bøvlet, men de har været god til at tackle det ude i butikkerne,” siger Henrik Vinther Olesen, kommunikationsdirektør i Salling Group, til B.T.

Han understreger dog over for BT, at selvom det har konsekvenser for planlægningerne ude i butikkerne, så får det ikke konsekvenser for lønudbetalingerne til medarbejderne.

Salling Group blev ifølge B.T. opmærksom på problemerne søndag nat.

Der er endnu ingen tidshorisont på hvordan problemerne bliver løst, men alle lederne i koncernen er blevet informeret.

Samarbejder med sikkerhedseksperter

Kronos oplyser desuden, at selskabet arbejder med førende cyber-sikkerhedseksperter på at løse problemet:

“I mellemtiden vil vores Kronos Private Cloud-solution være utilgængelig,” lyder det fra virksomheden, som i en meddelese tilføjer:

“Set i lyset af, at det kan tage adskillige uger at udbedre problemet anbefalinger vi, at I evaluerer og implementerer alternative protokoller.”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere