Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Stort ransomware-angreb får konsekvenser for Salling Group

Kronos der udvikler hr-værktøjer og lønsystemer er blevet ramt af et stort ransomware-angreb, og det har blandt andet fået konsekvenser for Salling Group.

Softwarevirksomheden Kronos, der blandt andet udvikler lønsystemer værktøjer til hr-afdelinger, blev lørdag ramt af et stort ransomware-angreb, og det får nu konsekvenser for virksomheder over hele verden.

Kronos oplyser på sin hjemmeside, at selskabets public cloud-løsninger som konsekvens af angrebet kan være offline i flere uger.

Salling Group-ramt

Ifølge B.T. har det blandt andet ramt den danske supermarkeds-gigant Salling Group.

“I praksis betyder dette, at kollegaer der stempler ud og ind ikke kan gøre, som de plejer. Det bliver derfor styret manuelt for en stund blandt andet via et Excel-ark. Vagtændringer og vagtbytte bliver også styret manuelt. Det er bøvlet, men de har været god til at tackle det ude i butikkerne,” siger Henrik Vinther Olesen, kommunikationsdirektør i Salling Group, til B.T.

Han understreger dog over for BT, at selvom det har konsekvenser for planlægningerne ude i butikkerne, så får det ikke konsekvenser for lønudbetalingerne til medarbejderne.

Salling Group blev ifølge B.T. opmærksom på problemerne søndag nat.

Der er endnu ingen tidshorisont på hvordan problemerne bliver løst, men alle lederne i koncernen er blevet informeret.

Samarbejder med sikkerhedseksperter

Kronos oplyser desuden, at selskabet arbejder med førende cyber-sikkerhedseksperter på at løse problemet:

“I mellemtiden vil vores Kronos Private Cloud-solution være utilgængelig,” lyder det fra virksomheden, som i en meddelese tilføjer:

“Set i lyset af, at det kan tage adskillige uger at udbedre problemet anbefalinger vi, at I evaluerer og implementerer alternative protokoller.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere