Artikel top billede

Systematic politianmeldt til bagmandspolitiet: Anklaget for brud på eksportforbud

Den danske it-gigant Systematic er anmeldt til Statsadvokaten For Særlig Økonomisk og International Kriminalitet

Den danske it-gigant Systematic er blevet anmeldt af Rigspolitiet til bagmandspolitiet, også kendt som Statsadvokaten For Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).

Det oplyser justitsminister Nick Hækkerup (S) under et samråd i Forsvarsudvalget.

Anmeldelsen sker ovenpå anklager om mulig misbrug af selskabets militære software ’Sitaware’ til krigsforbrydelser i Yemen begået af golfstaten de Forenede Arabiske Emirater, dokumenteret af TV2 og Danwatch.

Softwaren er blevet leveret igennem et britisk datterselskab til trods for et eksportforbud til de Forenede Arabiske Emirater.

Rigspolitiet har siden september efterforsket Systematics potentielle brud på eksportforbuddet. Selskabets har samtidig fået inddraget sin eksporttilladelse til Storbritannien.

En eventuel dom for Systematics aktiviteter kan få avorlige konsekvenser for selskabets kontrakt med blandt andet Region Syddanmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere