BREAKINGKæmpe fyringsrunde i Region Hovedstadens it-organisation

Artikel top billede

USA godkender enormt forsvars-budget med særligt fokus på cyber-defence: Etablerer kæmpe monitorerings-system

Med et enormt forsvarsbudget for 2022 på 5,2 billioner kroner vil USA lægge særlig vægt på cyberdefence med en række tiltag.

Det amerikanske senat godkender budgettet til det amerikanske forsvar, hvortil USA i 2022 vil sende 768 milliarder dollar - omkring 5,2 billioner kroner.

Den ny finanslov - The National Defence Authorization Act eller NDAA - indeholder en lang række investeringer i cyber-sikkerhed og militære tiltag på cyberområdet.

Der er ifølge senatet tale om ‘den største bemyndigelse og udvidelse af CISA [US Cybersecurity and Infrastructrure Security Agency, red] siden SolarWinds-angrebet,” lyder det senatet.

USA vil investere i blandt andet programmet CyberSentry, der skal sikre løbende og massiv overvågning døgnet rundt af USA’s kritiske infrastruktur - herunder industrielle kontrol-systemer.

Desuden vil der blive opsat beredskabs- og test-systemer, som både selskaber og myndigheder overalt i USA vil kunne anvende til at teste deres kritiske infrastruktur for at sikre, at de kan holde stand mod cyberangreb.

Ifølge ZDNet skal der også investeres i oprettelsen af en stor udviklings-afdeling, som skal bistå med ‘udvikling og indkøb af software.’

Der skal desuden investere yderligere i forskning i cybersikkerhed - i øvrigt i tæt samarbejde med Israel.

Med NDAA får den amerikanske Commander of US Cyber Command betydeligt mere budget-ansvar i forhold til tidligere, hvor det amerikanske cyber-forsvar har været underlagt andre dele af hæren.

Dermed ‘moderniseres forholdet mellem Forsvarsministeriets CIO og de NSA-afdelinger, der er ansvarlige for cybersikkerhed,” hedder det.