Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Rusland sender bøde på 600 millioner kroner efter Google

Google og Meta har fået kæmpebøder af en russisk domstol. For første gang er bødestørrelsen afgjort ud fra virksomhedens omsætning.

Google og Facebook modtog begge en hårdtslående julegave på russisk jord 24. december.

Søgegiganten fik en bøde på 98 millioner dollar, svarende til 643 millioner kroner, og det sociale medies moderselskab Meta fik en bøde på 38 millioner dollar, svarende til 180 millioner kroner.

Den russiske domstol, der delte bøderne ud juleaften, hævder, at Google af flere gange har fejlet med at fjerne indhold, som Rusland anser som ulovligt, skriver Reuters.

Det var lignende forseelser, der førte til Metas millionbøde.

I løbet af 2021 har Rusland delt flere bøder ud til tech-selskaber, der ikke har fulgt landets restriktive regler for indhold på internettet.

Men dommen fra 24. december er den første i Rusland, der er baseret på selskabernes årlige indtægter i landet.

Blandt det materiale, som domstolen har dømt ulovligt, findes indhold, der giver instruerer i våbenfremstilling, promovering af stofmisbrug og alt relateret til spredning af "homopropaganda," skriver Reuters.

Google har meddelt, at man vil gå ignenem retsdokumenterne, før der træffes en beslutning. Selskabet har 10 dage til at klage over bøden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere