Artikel top billede

Huawei kaster sig ind på det kinesiske elbilsmarked i konkurrence med Tesla

Om få måneder lanceres den første bil, der kører på Huaweis styresystem, HarmonyOS.

Huawei har netop løftet sløret for en kommende bil, hvis specifikationer slår Tesla Model Y, påstår den kinesiske tech-gigant.

Bilen, der hedder Aito M5, er den første, der vil anvende Huaweis operativsystem, HarmonyOS.

Den vil ramme gaden omkring 20. februar, og der er tale om en hybrdbil, der både kører på el og benzin, skriver CNBC.

Det fortalte Richard Yu, Huaweis øverste chef for consumer-forretningen, på et af virksomhedens årlige produktlancering-events torsdag.

Huawei har ikke i sinde selv at producere elbiler, er det tidligere blevet meldt ud. Men i stedet satser tech-giganten på teknologi til industrien såsom styresystemer og software til førerløs kørsel.

Startprisen på Aito M5 kommer til at være omkring 250.000 yuan, hvilket svarer til 260.000 kroner, på det kinesiske marked.

Det er billigere end Teslas Model Y, der begynder på 280.752 yuan.For nyligt kunne den kinesiske elbilsproducent Nio også præsentere sin seneste udfordrer til Tesla.

Modellen hedder ET5 og kommer med knap 490 hestekræfter, 0-100 tider på 4,3 sekunder og et særligt batteri på op til 150 kW, der skulle give strøm til over 1000 kilometer ud fra den kinesiske CLTC-standard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere