BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Forsvaret køber EPJ for 17 mio. kroner

Det danske forsvar vil indenfor de kommende år indføre elektroniske patientjournaler på alle sine infirmerier. EPJ skal afløse de brune papirposer med helbredsoplysninger, som volder problemer, hvis manden er i Irak og posen i Skive. Forsvaret har afsat 17 millioner kroner til projektet.

Det danske forsvar vil investere op mod 17 millioner kroner i at indføre elektroniske patientjournaler på sine infirmerier.

Dermed følger den danske hær i hælene på de danske sygehuse, der i flere år har arbejdet på indførelsen af de elektroniske journaler.

Hærens elektroniske patientjournaler skal først og fremmest anvendes på dens infirmerier herhjemme, men det er planen, at de elektroniske journaler på længere sigt skal kunne anvendes under udenlandske aktioner.

Skal erstatte brune mapper
De kommende militære patientjournaler skal erstatte det papir-system - Helbredsposen - som det danske forsvar anvender i dag.

Det er helt ordinære brune papirmapper med alle helbreds-dokumenter i - lige fra større skader til optegnelser over sygdomsforløb til vaccinationer og andet.

- Der er en del ulemper med poserne - især med at finde ud af, hvor de er, hvis ikke den enkelte mand tager den med sig. Og det gør han ikke altid, siger orlogskaptajn Ivan Stephansen, projektleder i Forsvarets Informatiktjeneste.

Det volder i dag problemer, fordi mange af forsvarets ansatte er meget på farten.

- Manden kan være i Irak og hans helbredspose i Skive. Eller posen kan være på Færøerne og manden i Skive. Og hvis en mand fra Hørshom for eksempel er på træning i Oksbøl og får en rift i fingeren, skal det skrives ind i hans helbredspose. Og her har han ikke sin mappe med, siger Ivan Stephansen.

I kølvandet på amterne
Forsvaret regner med at kunne lægge sig nogenlunde i kølvandet på det udviklingsarbejde, som en række af udviklerne af de elektroniske patientjournaler har lagt i forbindelse med amternes EPJ-projekter.

Derfor er det vigtigt, at de kommende bud på projekterne holder prisen på de 17 millioner afsatte kroner indtil udgangen af 2009 til etablering, service og vedligeholdelse.

- Vi ved faktisk ikke helt, hvad der findes på markedet. Men vi ved ret nøjagtigt, hvad vi har brug for. Og vi regner da med, at hovedparten af vores krav kan blive nået med det, som producenterne har udviklet til amterne, siger Ivan Stephansen.

Forsvaret har tidligere indført elektroniske patientjournaler i sin tandpleje, der i dag anvender elektroniske tandjournaler baseret på Microsofts X-dont-system, der er leveret af Plass Data fra Holbæk.

EPJ-projektet skal fra begyndelsen kunne håndtere journaler for omkring 150.000 personer, og det er planen, at dette tal skal stige med 12.000 om året til et samlet maksimum på 350.000 personer.

Systemet skal kunne håndtere op mod 400 journaler samtidig i spidsbelastninger og skal i første omgang være net-baseret og kunne anvendes på Forsvarets intranet, FIIN (Forsvarets Integrerede Informatik Netværk.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.