Forsvaret køber EPJ for 17 mio. kroner

Det danske forsvar vil indenfor de kommende år indføre elektroniske patientjournaler på alle sine infirmerier. EPJ skal afløse de brune papirposer med helbredsoplysninger, som volder problemer, hvis manden er i Irak og posen i Skive. Forsvaret har afsat 17 millioner kroner til projektet.

Det danske forsvar vil investere op mod 17 millioner kroner i at indføre elektroniske patientjournaler på sine infirmerier.

Dermed følger den danske hær i hælene på de danske sygehuse, der i flere år har arbejdet på indførelsen af de elektroniske journaler.

Hærens elektroniske patientjournaler skal først og fremmest anvendes på dens infirmerier herhjemme, men det er planen, at de elektroniske journaler på længere sigt skal kunne anvendes under udenlandske aktioner.

Skal erstatte brune mapper

De kommende militære patientjournaler skal erstatte det papir-system - Helbredsposen - som det danske forsvar anvender i dag.

Det er helt ordinære brune papirmapper med alle helbreds-dokumenter i - lige fra større skader til optegnelser over sygdomsforløb til vaccinationer og andet.

- Der er en del ulemper med poserne - især med at finde ud af, hvor de er, hvis ikke den enkelte mand tager den med sig. Og det gør han ikke altid, siger orlogskaptajn Ivan Stephansen, projektleder i Forsvarets Informatiktjeneste.

Det volder i dag problemer, fordi mange af forsvarets ansatte er meget på farten.

- Manden kan være i Irak og hans helbredspose i Skive. Eller posen kan være på Færøerne og manden i Skive. Og hvis en mand fra Hørshom for eksempel er på træning i Oksbøl og får en rift i fingeren, skal det skrives ind i hans helbredspose. Og her har han ikke sin mappe med, siger Ivan Stephansen.

I kølvandet på amterne
Forsvaret regner med at kunne lægge sig nogenlunde i kølvandet på det udviklingsarbejde, som en række af udviklerne af de elektroniske patientjournaler har lagt i forbindelse med amternes EPJ-projekter.

Derfor er det vigtigt, at de kommende bud på projekterne holder prisen på de 17 millioner afsatte kroner indtil udgangen af 2009 til etablering, service og vedligeholdelse.

- Vi ved faktisk ikke helt, hvad der findes på markedet. Men vi ved ret nøjagtigt, hvad vi har brug for. Og vi regner da med, at hovedparten af vores krav kan blive nået med det, som producenterne har udviklet til amterne, siger Ivan Stephansen.

Forsvaret har tidligere indført elektroniske patientjournaler i sin tandpleje, der i dag anvender elektroniske tandjournaler baseret på Microsofts X-dont-system, der er leveret af Plass Data fra Holbæk.

EPJ-projektet skal fra begyndelsen kunne håndtere journaler for omkring 150.000 personer, og det er planen, at dette tal skal stige med 12.000 om året til et samlet maksimum på 350.000 personer.

Systemet skal kunne håndtere op mod 400 journaler samtidig i spidsbelastninger og skal i første omgang være net-baseret og kunne anvendes på Forsvarets intranet, FIIN (Forsvarets Integrerede Informatik Netværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere