Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Apple giver kæmpe-bonusser til medarbejdere for at undgå, at de skifter til Facebook/Meta

Apple forsøger at undgå, at nøglemedarbejdere skifter til Meta/Facebook ved at udlove kæmpe-bonusser på mere end en million kroner.

Apple forsøger at fastholde de bedste medarbejdere ved at udbetale meget store bonusser, som i en række tilfælde har været på mere end en million kroner.

Det sker ikke mindst for at forhindre, at Facebooks moderselskab, Meta, render med de bedste medarbejdere.

Meta med Mark Zuckerberg i spidsen er nemlig for tiden på jagt efter de bedste it-folk, som skal være med til at opfylde selskabets plan om at skabe fremtidens internet i form at et stort metaverse.

Ifølge Bloomberg udstedte Apple for en uges tid siden pludselig aktieoptioner til en række nøglemedarbejdere på en række områder.

De tæller vigtige folk inden for udvikling af hardware, silicium-design, software samt udvalgte driftsfolk.

Aktieoptionerne løber i fire år og er ifølge Bloomberg i størrelsesordenen 50.000 dollar til 180.000 dollar. Det svarer til mellem omkring 550.000 kroner og 1.2 millioner kroner.

Bloomberg skriver, at bonussen er kommet som en overraskelse for mange af medarbejderne, som ikke havde forventet at modtage dem.

Meta har i de seneste måneder ‘hugget’ mere end 100 vigtige medarbejdere fra Apple, som dog også har været på rov hos Facebook.

Kampen står ikke mindst på udviklingen af headset til augmented reality og virtual reality.

Her planlægger både Facebook og Apple store releases inden for de kommende par år.

Ifølge Bloomberg får Apple-medarbejderrne normalt en fast løn suppleret med aktier og en kontant bonus, når bestemte mål bliver nået.

Det er således ikke almindeligt, at Apple uddeler deciderede aktieoptioner til medarbejderne under topledelsen - og slet ikke i denne størrelse.

Facebook har samtidig hævet lønningerne markant for nøglemedarbejdere.

Ifølge Bloomberg har selskabet øget sine bestræbelser på at tiltrække topudviklere inden for AR, AI samt software- og hardware-udvikling fra Apple.

Facebook og Apple er naboer, og de to selskabers hovedkvarterer - Apple Park og Menlo Park - ligger blot 30 kilometer fra hinanden i San Fransciso-området.

Apples aktiekurs er steget med 36 procent i 2021.