Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Du troede, den var død og borte, men den sejlivede stationære computer er på vej mod et comeback

Smartphones og bærbare computere løber med al opmærksomheden, men den stationære computer er svær at slå ihjel. Ifølge analysehuset IDC forventes salget af stationære computere tilmed at stige i 2022.

Efter computer-markedet i mange år har stået i smartphonen og de bærbare computeres tegn, så er den stationære computer på vej mod et stort og for mange måske overraskende comeback.

Det viser helt nye tal fra analysehuset IDC ifølge Wall Street Journal.

Ifølge analysehusets tal forventes det, at salget af stationære computere vil stige med syv procent i det indeværende år.

Det sker efter, at salget af de stationære computere blev ramt af et stort fald i starten af pandemien, hvor uvisheden om fremtidige arbejdsforhold betød, at mange foretrak bærbare computere.

I pandemiens første år steg salget af bærbare computer således også med hele 29 procent ifølge tal fra IDC, men ifølge analysehuset forventes væksten at falde til 15 procent i det kommende år.

Derfor går den frem

Når den stationære computer er så sejlivet og nu tilmed spås fremgang skyldes det
ifølge Wall Street Journal, at mange mennesker har etableret et mere permanent hjemmearbejds setup, mens andre er begyndt at vende tilbage til kontorene.

Her kan den stationære computer tilbyde flere hestekræfter, mere hukommelse og større skærme til en ofte fornuftig pris.

”Mange af de folk, der har arbejdet hjemmefra har muligvis været ok med en bærbar tidligere. Men nu vil de gerne have en større skærm, så de kan være mere produktive. De vil også have et godt tastatur, en mus og mulighed for flere skærme,” siger Alex Cho, der direktør for personlige systemer hos HP til Wall Street Journal.

Hør også podcasten Inde i maskinen, hvor Computerworlds teknologiredaktør Niels de Boissezon siger at nu kan du roligt købe Intel igen - og fortæller mere om de nye processorer i podcasten.