Artikel top billede

(Foto: Nvidia PR)

Nvidia slipper sit vilde RTX 3080 12GB grafikkort løs – men du får næppe lov til at købe det

Endnu et gamer-drøn er røget i handlen - på papiret.

En af årets mest lovende grafikkort leverede grafikspecialisten Nvidia løs ved præsentationen af en særlig 12 gigabyte variant af det potente RTX 3080 kort.

Alt lå klar. Salgsdebuten skulle foregå 11. januar, mens de første partnere som EVGA skulle have kortet klar til 1.248 amerikanske dollar – over 8.160 kroner og godt en tredjedel mere, end forgængeren med 10 gigabyte ram.

Men alligevel får du ikke lov til at købe det.

Netmediet Windowscentral noterer, at til trods for den afsindige pris, er kortet ikke til at opstøve nogle steder i markedet med den verserende chipmangel som den fortsatte irriterende forklaring.

Til trods for den tårnhøje pris er EVGA’s kort ikke bare i mangelvare. Selv ventelisten er fyldt op, så du ikke kan tilmelde dig og på sigt få lov til at købe grafikkortet.

Situation er kommet til, at flere grafikkort-producenter endnu ikke har udmeldt, hvorvidt de vil kreere et kort baseret på den nye chip, lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere