Artikel top billede

(Foto: Nvidia PR)

Nvidia slipper sit vilde RTX 3080 12GB grafikkort løs – men du får næppe lov til at købe det

Endnu et gamer-drøn er røget i handlen - på papiret.

En af årets mest lovende grafikkort leverede grafikspecialisten Nvidia løs ved præsentationen af en særlig 12 gigabyte variant af det potente RTX 3080 kort.

Alt lå klar. Salgsdebuten skulle foregå 11. januar, mens de første partnere som EVGA skulle have kortet klar til 1.248 amerikanske dollar – over 8.160 kroner og godt en tredjedel mere, end forgængeren med 10 gigabyte ram.

Men alligevel får du ikke lov til at købe det.

Netmediet Windowscentral noterer, at til trods for den afsindige pris, er kortet ikke til at opstøve nogle steder i markedet med den verserende chipmangel som den fortsatte irriterende forklaring.

Til trods for den tårnhøje pris er EVGA’s kort ikke bare i mangelvare. Selv ventelisten er fyldt op, så du ikke kan tilmelde dig og på sigt få lov til at købe grafikkortet.

Situation er kommet til, at flere grafikkort-producenter endnu ikke har udmeldt, hvorvidt de vil kreere et kort baseret på den nye chip, lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere