Artikel top billede

(Foto: Systematic)

Rift om it-medarbejdere: Systematic får nul ansøgere på jobopslag - forsøger i stedet at plukke folk fra andre selskaber

Efterspørgslen efter it-folk er så stor, at et af Danmarks største it-selskaber, aarhusianske Systematic, for tiden får nul ansøgninger, når selskabet slår stillinger. I stedet skal der andre metoder til.

Der er så meget rift om kvalificerede it-kandidater, at selv en af Danmarks største it-virksomheder, Systematic, ikke længere modtager ansøgere, når selskabet har opslået stillinger.

I stedet er selskabet nu begyndt at gå på hugst blandt andre selskabers medarbejdere, som bliver kontaktet med tilbud om job i Systematic.

HR-direktør Rikke Rønnau fortæller til Finans, at Systematic for blot et par år siden kunne forvente at få nogle ansøgere, når der blev slået stillinger op.

“De tider er forbi. I dag laver vi decideret headhunting og search på langt hovedparten af vores stillinger. Vi er nødt til selv at række ud og spørge folk, om de kunne tænke sig et job hos os,” siger hun til avisen.

Systematic søger typisk efter tungere profiler med erfaring.

Udviklingen betyder ifølge Rikke Rønnau i sagens natur, at lønningerne presses i vejret, da der kort og godt ikke findes det nødvendige antal kandidater i markedet, som it-branchen har brug for.

Manglen på medarbejdere har mange tilfælde betydet, at it-virksomheder må undlade at byde på ellers interessante opgaver, da de mangler mandskab til at udføre opgaverne.