Artikel top billede

Kina på vej med skrappere regler til store internetvirksomheder i landet

Internetvirksomheder i Kina står til at blive mødt af hårdere krav, når de ønsker at foretage investeringer eller rejse kapital. Kinesiske myndigheder arbejder lige nu på et lovudkast, der vil kræve, at store platformsselskaber skal indhente godkendelse i en række tilfælde.

Kinas cyberspace-tilsynsmyndighed har udarbejdet nye retningslinjer, der vil kræve, at landets store internetvirksomheder skal indhente godkendelse, før de foretager investeringer eller fundraising.

Det skriver Reuters på baggrund af kilder med kendskab til sagen.

Det står ikke klart, hvilke typer af investeringer eller fundraising, der vil kræves godkendelse til.

Men en leder fra teknologiindustrien siger til Reuters, at der nu er bekymringen om, hvorvidt reglerne ville blive anvendt i forhold til private kapitalinvesteringer, såsom finansieringsrunder forud børsintroduktionen.

De foreslåede krav fra Cyberspace Administration of China vil gælde for enhver platformsvirksomhed med mere end 100 millioner brugere eller med mere end 10 milliarder yuan (10,4 milliarder kroner) i omsætning, lyder det.

De forestående krav vil også gælde for virksomheder, der er involveret i sektorer, der er på Kinas negativliste.

Kina har løbende opdateret en negativliste, der forbyder udenlandske investeringer i sektorer såsom uddannelsesinstitutioner og nyhedsorganisationer.

Reglerne er fortsat kun formuleret som et udkast, men flere virksomheder er blevet orienteret om, hvad der er på vej, lyder det fra Reuters kilder.

Kinesiske teknologigiganter som Alibaba Group, Tencent, Meituan og ByteDance har skabt store imperier gennem årene ved blandt andet at erhverve eller investere i mindre spillere - en praksis som kinesiske regulatorer nu kritiserer som monopolistiske og uretfærdige over for deres brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere