Artikel top billede

Kina på vej med skrappere regler til store internetvirksomheder i landet

Internetvirksomheder i Kina står til at blive mødt af hårdere krav, når de ønsker at foretage investeringer eller rejse kapital. Kinesiske myndigheder arbejder lige nu på et lovudkast, der vil kræve, at store platformsselskaber skal indhente godkendelse i en række tilfælde.

Kinas cyberspace-tilsynsmyndighed har udarbejdet nye retningslinjer, der vil kræve, at landets store internetvirksomheder skal indhente godkendelse, før de foretager investeringer eller fundraising.

Det skriver Reuters på baggrund af kilder med kendskab til sagen.

Det står ikke klart, hvilke typer af investeringer eller fundraising, der vil kræves godkendelse til.

Men en leder fra teknologiindustrien siger til Reuters, at der nu er bekymringen om, hvorvidt reglerne ville blive anvendt i forhold til private kapitalinvesteringer, såsom finansieringsrunder forud børsintroduktionen.

De foreslåede krav fra Cyberspace Administration of China vil gælde for enhver platformsvirksomhed med mere end 100 millioner brugere eller med mere end 10 milliarder yuan (10,4 milliarder kroner) i omsætning, lyder det.

De forestående krav vil også gælde for virksomheder, der er involveret i sektorer, der er på Kinas negativliste.

Kina har løbende opdateret en negativliste, der forbyder udenlandske investeringer i sektorer såsom uddannelsesinstitutioner og nyhedsorganisationer.

Reglerne er fortsat kun formuleret som et udkast, men flere virksomheder er blevet orienteret om, hvad der er på vej, lyder det fra Reuters kilder.

Kinesiske teknologigiganter som Alibaba Group, Tencent, Meituan og ByteDance har skabt store imperier gennem årene ved blandt andet at erhverve eller investere i mindre spillere - en praksis som kinesiske regulatorer nu kritiserer som monopolistiske og uretfærdige over for deres brugere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere