Artikel top billede

Kina på vej med skrappere regler til store internetvirksomheder i landet

Internetvirksomheder i Kina står til at blive mødt af hårdere krav, når de ønsker at foretage investeringer eller rejse kapital. Kinesiske myndigheder arbejder lige nu på et lovudkast, der vil kræve, at store platformsselskaber skal indhente godkendelse i en række tilfælde.

Kinas cyberspace-tilsynsmyndighed har udarbejdet nye retningslinjer, der vil kræve, at landets store internetvirksomheder skal indhente godkendelse, før de foretager investeringer eller fundraising.

Det skriver Reuters på baggrund af kilder med kendskab til sagen.

Det står ikke klart, hvilke typer af investeringer eller fundraising, der vil kræves godkendelse til.

Men en leder fra teknologiindustrien siger til Reuters, at der nu er bekymringen om, hvorvidt reglerne ville blive anvendt i forhold til private kapitalinvesteringer, såsom finansieringsrunder forud børsintroduktionen.

De foreslåede krav fra Cyberspace Administration of China vil gælde for enhver platformsvirksomhed med mere end 100 millioner brugere eller med mere end 10 milliarder yuan (10,4 milliarder kroner) i omsætning, lyder det.

De forestående krav vil også gælde for virksomheder, der er involveret i sektorer, der er på Kinas negativliste.

Kina har løbende opdateret en negativliste, der forbyder udenlandske investeringer i sektorer såsom uddannelsesinstitutioner og nyhedsorganisationer.

Reglerne er fortsat kun formuleret som et udkast, men flere virksomheder er blevet orienteret om, hvad der er på vej, lyder det fra Reuters kilder.

Kinesiske teknologigiganter som Alibaba Group, Tencent, Meituan og ByteDance har skabt store imperier gennem årene ved blandt andet at erhverve eller investere i mindre spillere - en praksis som kinesiske regulatorer nu kritiserer som monopolistiske og uretfærdige over for deres brugere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


Premium
Helt ny dansk software skal hjælpe det offentlige med at afsløre udbudsfusk: "Gennem tiden har der været eksempler på meget skadelige karteller i offentlige udbud"
CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?