Artikel top billede

Kina på vej med skrappere regler til store internetvirksomheder i landet

Internetvirksomheder i Kina står til at blive mødt af hårdere krav, når de ønsker at foretage investeringer eller rejse kapital. Kinesiske myndigheder arbejder lige nu på et lovudkast, der vil kræve, at store platformsselskaber skal indhente godkendelse i en række tilfælde.

Kinas cyberspace-tilsynsmyndighed har udarbejdet nye retningslinjer, der vil kræve, at landets store internetvirksomheder skal indhente godkendelse, før de foretager investeringer eller fundraising.

Det skriver Reuters på baggrund af kilder med kendskab til sagen.

Det står ikke klart, hvilke typer af investeringer eller fundraising, der vil kræves godkendelse til.

Men en leder fra teknologiindustrien siger til Reuters, at der nu er bekymringen om, hvorvidt reglerne ville blive anvendt i forhold til private kapitalinvesteringer, såsom finansieringsrunder forud børsintroduktionen.

De foreslåede krav fra Cyberspace Administration of China vil gælde for enhver platformsvirksomhed med mere end 100 millioner brugere eller med mere end 10 milliarder yuan (10,4 milliarder kroner) i omsætning, lyder det.

De forestående krav vil også gælde for virksomheder, der er involveret i sektorer, der er på Kinas negativliste.

Kina har løbende opdateret en negativliste, der forbyder udenlandske investeringer i sektorer såsom uddannelsesinstitutioner og nyhedsorganisationer.

Reglerne er fortsat kun formuleret som et udkast, men flere virksomheder er blevet orienteret om, hvad der er på vej, lyder det fra Reuters kilder.

Kinesiske teknologigiganter som Alibaba Group, Tencent, Meituan og ByteDance har skabt store imperier gennem årene ved blandt andet at erhverve eller investere i mindre spillere - en praksis som kinesiske regulatorer nu kritiserer som monopolistiske og uretfærdige over for deres brugere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere