Artikel top billede

(Foto: Carlos Muza)

Ny lov om dataindsamling vil kunne ramme mere end 70 procent af de danske virksomheder - digitale annoncører risikerer kæmpe-bøder

Nu er det slut med dataindsamling uden samtykke og at føre ulovlig cookie-politik. En ny lov skal ramme de europæiske virksomheder med bøder på op til seks procent af omsætningen, hvis de træder ved siden af reglerne for digital markedsføring. Mindst 77 procent af danske virksomheder bør tjekke deres markedsførings-strategi for ikke at blive ramt af de nye regler.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se hvordan den nye lov rammer danske annoncører.
529
2:45 min
Den danske politiker Christel Schaldemose (S) lægger ikke fingre imellem, hvem en ny EU-lov, Digital Service Act (DSA), er skabt for at ramme på sin Facebook-profil, som hun i går, i forbindelse med vedtagelsen af loven skrev ud på:

"Jeg er glad og lykkelig over at Europa Parlamentet har givet mit lovforslag til en ny lov imod tech-giganterne stor opbakning."

Med den nye lov, som strammer kontrollen for samtykke til data, gennemsigtighed og annoncering på internettet, er digital markedsføring i EU grundlæggende forandret.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Helt ny dansk software skal hjælpe det offentlige med at afsløre udbudsfusk: "Gennem tiden har der været eksempler på meget skadelige karteller i offentlige udbud"
CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?