Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Amazon Alexa tabte mælet fredag morgen / Netflix fik næsten 50.000 nye kunder om dagen i 2021 / IBM’s satsning på Watson Health er fortid

Morgen-briefing: Amazon Alexa tabte mælet fredag morgen / Netflix fik næsten 50.000 nye kunder om dagen i 2021 / IBM’s satsning på Watson Health er fortid / Google vil have domstol til at afvise sag om monopol-misbrug

Mornings. Og velkommen til ugens første morgenbriefing fra Computerworld. Den fremskudte lyttepost mod syd er for en stund atter aktiveret, og ved roret - som altid - er Niels Veileborg.

Amazon Alexa tabte mælet fredag morgen

Amazons digitale assistent Alexa tabte mælet i flere lande fredag morgen, og der er tilsyneladende stadig problemer med tjenesten.

BBC fortæller, at en af tv-selskabets nyhedsværter ikke kunne få Alexa til at slukke for alarmen fredag morgen, og problemerne med Alexa, som ifølge BBC varede en times tid, ramte både Storbritannien og flere andre lande i Europa.

Men ifølge tjeneste downdetector er der fortsat problemer med Alexa både i Storbritannien og Tyskland og flere andre lande.

Netflix fik næsten 50.000 nye kunder om dagen i 2021

Streaminggiganten Netflix fik 18,2 millioner nye kunder i butikken sidste år - altså næsten 50.000 om dagen.

Totalt er der nu svimlende 222 millioner abonnenter verden over.

Men kundetilvæksten i 2021 var dog kun det halve af resultatet i 2020, og de foreløbige resultater tyder ikke på, at Netflix har tur i den, skriver Reuters.

Selskabet regner med 2,5 millioner nye abonnenter i de første tre måneder af i år, og alt i alt var det en skuffelse for analytikerne, så Netflixaktien faldt næsten 20 procent i eftermarkedet.

IBM’s satsning på Watson Health er fortid

IBM’s storsatsning på at opnå en dominerende rolle inden for kunstig intelligens til sundhedsvæsenet, medico og forsikringsbranchen i form af Watson Health er et overstået kapitel, skriver Techcrunch.

Watson Health blev startet i 2015, og IBM brugte 2,6 milliarder på opkøb af virksomheder i håb om at skabe sig en position på markedet. Men nu har IBM solgt alle data til investeringsselskabet Francisco Partners for et beløb, som formentlig ligger på cirka en milliard dollars.

Google vil have domstol til at afvise sag om monopol-misbrug

Den amerikanske stat Texas står i spidsen for en lang række staters forsøg på at få Google dømt for overtrædelse af regler om monopolvirksomhed i forbindelse med selskabets online-annonceforretning.

Men nu har Google sat et modangreb ind. I fredags bad Google domstolen om helt at afvise søgsmålet, som begyndte i 2020.

Anklagerne er varm luft, og det juridiske grundlag er ikke i orden og lever ikke op til gældende standarder, lyder det fra Google ifølge Techcrunch.