Artikel top billede

Teleselskabet 3 fik 27.000 nye kunder sidste år: “Det matcher slet ikke de ambitioner, jeg har haft”

Teleselskabet 3 kom ud af 2021 med en beskeden vækst i omsætning og kundebase. Driftsindtjeningen falder tilmed. Det huer alt sammen ikke topchefen Morten Christiansen, for det matcher ikke hans ambitioner.

Teleselskabet 3 - som retteligt hedder Hi3G Denmark ApS - kom beskedent ud af 2021.

Omsætningen voksede med 46 millioner kroner til 2,787 milliarder kroner, og driftsresultatet før afskrivninger - det såkaldte EBITDA - blev 711 millioner kroner. Det er et fald på 17 procent i forhold til 2020.

Kundebasen voksede med 27.000, så selskabet nu har 1.490.000 kunder.

Det sidste ærgrer topchefen Morten Christiansen, som i flere år har haft ambitioner om at nå milepælen 1,5 millioner kunder.

“Uden corona havde vi nået det i 2020. Det her matcher slet ikke de ambitioner, som jeg har haft. Men man kan ikke operere helt uafhængigt af de tendenser, der er i samfundet. Folk har været bange og nervøse, hvilket har givet udslag i en lavere aktivitet,” siger han til Børsen.

Faldet i driftsresultatet før afskrivninger forklarer han med, at selskabet i 2021 solgte sine mobilmaster, og at lejeudgifter derfor trækker resultatet ned.

25 procent af alle 3’s master nu er opgraderet til 5G. Heraf er en stor del aktive med det såkaldte C-bånd – 3,5 GHz – der kan give hastigheder i Gbit-størrelsen.

Samtidig opgraderes 4G-netværket for at fordoble kapaciteten, og der er planlagt etablering af 1.000 nye mastepositioner, hvoraf de 100 allerede er sat op.

”Vi kommer til at levere et sublimt mobilt netværk med meget høje hastigheder,” siger Morten Christiansen.

”Kvaliteten af vores netværk er fundamentalt for brugeroplevelsen og dermed afgørende for 3’s fremtid og vores fortsatte vækstdrømme. Så det kan man godt forvente, vi lægger rigtig mange kræfter i.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere