Artikel top billede

Teleselskabet 3 fik 27.000 nye kunder sidste år: “Det matcher slet ikke de ambitioner, jeg har haft”

Teleselskabet 3 kom ud af 2021 med en beskeden vækst i omsætning og kundebase. Driftsindtjeningen falder tilmed. Det huer alt sammen ikke topchefen Morten Christiansen, for det matcher ikke hans ambitioner.

Teleselskabet 3 - som retteligt hedder Hi3G Denmark ApS - kom beskedent ud af 2021.

Omsætningen voksede med 46 millioner kroner til 2,787 milliarder kroner, og driftsresultatet før afskrivninger - det såkaldte EBITDA - blev 711 millioner kroner. Det er et fald på 17 procent i forhold til 2020.

Kundebasen voksede med 27.000, så selskabet nu har 1.490.000 kunder.

Det sidste ærgrer topchefen Morten Christiansen, som i flere år har haft ambitioner om at nå milepælen 1,5 millioner kunder.

“Uden corona havde vi nået det i 2020. Det her matcher slet ikke de ambitioner, som jeg har haft. Men man kan ikke operere helt uafhængigt af de tendenser, der er i samfundet. Folk har været bange og nervøse, hvilket har givet udslag i en lavere aktivitet,” siger han til Børsen.

Faldet i driftsresultatet før afskrivninger forklarer han med, at selskabet i 2021 solgte sine mobilmaster, og at lejeudgifter derfor trækker resultatet ned.

25 procent af alle 3’s master nu er opgraderet til 5G. Heraf er en stor del aktive med det såkaldte C-bånd – 3,5 GHz – der kan give hastigheder i Gbit-størrelsen.

Samtidig opgraderes 4G-netværket for at fordoble kapaciteten, og der er planlagt etablering af 1.000 nye mastepositioner, hvoraf de 100 allerede er sat op.

”Vi kommer til at levere et sublimt mobilt netværk med meget høje hastigheder,” siger Morten Christiansen.

”Kvaliteten af vores netværk er fundamentalt for brugeroplevelsen og dermed afgørende for 3’s fremtid og vores fortsatte vækstdrømme. Så det kan man godt forvente, vi lægger rigtig mange kræfter i.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?