Artikel top billede

Teleselskabet 3 fik 27.000 nye kunder sidste år: “Det matcher slet ikke de ambitioner, jeg har haft”

Teleselskabet 3 kom ud af 2021 med en beskeden vækst i omsætning og kundebase. Driftsindtjeningen falder tilmed. Det huer alt sammen ikke topchefen Morten Christiansen, for det matcher ikke hans ambitioner.

Teleselskabet 3 - som retteligt hedder Hi3G Denmark ApS - kom beskedent ud af 2021.

Omsætningen voksede med 46 millioner kroner til 2,787 milliarder kroner, og driftsresultatet før afskrivninger - det såkaldte EBITDA - blev 711 millioner kroner. Det er et fald på 17 procent i forhold til 2020.

Kundebasen voksede med 27.000, så selskabet nu har 1.490.000 kunder.

Det sidste ærgrer topchefen Morten Christiansen, som i flere år har haft ambitioner om at nå milepælen 1,5 millioner kunder.

“Uden corona havde vi nået det i 2020. Det her matcher slet ikke de ambitioner, som jeg har haft. Men man kan ikke operere helt uafhængigt af de tendenser, der er i samfundet. Folk har været bange og nervøse, hvilket har givet udslag i en lavere aktivitet,” siger han til Børsen.

Faldet i driftsresultatet før afskrivninger forklarer han med, at selskabet i 2021 solgte sine mobilmaster, og at lejeudgifter derfor trækker resultatet ned.

25 procent af alle 3’s master nu er opgraderet til 5G. Heraf er en stor del aktive med det såkaldte C-bånd – 3,5 GHz – der kan give hastigheder i Gbit-størrelsen.

Samtidig opgraderes 4G-netværket for at fordoble kapaciteten, og der er planlagt etablering af 1.000 nye mastepositioner, hvoraf de 100 allerede er sat op.

”Vi kommer til at levere et sublimt mobilt netværk med meget høje hastigheder,” siger Morten Christiansen.

”Kvaliteten af vores netværk er fundamentalt for brugeroplevelsen og dermed afgørende for 3’s fremtid og vores fortsatte vækstdrømme. Så det kan man godt forvente, vi lægger rigtig mange kræfter i.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere