Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Podcast: Fra blitzkrieg mod Rusland til nitterne i en Spitfire

I den vidende og underholdende serie We Have Ways of Making You Talk skyder komiker Al Murray og historiker James Holland hul i myter om 2. Verdenskrig og tackler både de største og de mindste emner i verdenshistoriens største konflikt.

Det er mere end 80 år siden den tyske blitzkrieg tromlede ind over Polen og indledte 2. Verdenskrig i Europa, mens den i Fjernøsten allerede havde været i gang noget tid.

Alligevel fortsætter den mest omfattende og destruktive konflikt i menneskehedens historie med at fascinere, og der dukker løbende nye vinkler og informationer op fra ruindyngerne.

Dem har komiker Al Murray og historiker James Holland sat sig for at grave frem i deres podcast We Have Ways of Making You Talk (udtalt med tommetyk Gestapo-accent).

Med over 380 episoder har de to kørt på i længere tid end selv Stalins berygtede drukgilder, og her er også nok at tage fat på.

Værterne er eminente til at veksle mellem store overbliksbilleder på krigens faser, geografi og politik til små og store forskelle i militærteknologi.

We Have Ways of Making You Talk rummer underholdende viden om alt fra vildt overvurderede charlataner til miskendte genier, som burde have været chef i stedet for chefen.

Men også om storpolitik, spionage og junglekrig, forskellen mellem Spitfire og Hurricane og de forskellige typer tysk panzer, der tromlede hen over de europæiske sletter. Og ufatteligt meget, meget mere midt i mellem.

Værterne er langtfra ukritiske heltedyrkere, men gør hyppigt op med nogle af de mange myter, der eksisterer i populærkulturen omkring krigens ledere og begivenheder.

Derfor er We Have Ways of Making You Talk ikke kun interessant for nytilkomne historieinteresserede, men også for velbevandrede skrivebordsgeneraler.

Og man er helt enkelt i godt og underholdende selskab med Murray, Holland og deres lejlighedsvise ekspertgæster.

Titel: Have Ways of Making You Talk / Kan findes på de fleste gængse podcasttjenester