Artikel top billede

Bog: Får det bedste ud af hjemmearbejdet

Remote, Inc.: How to Thrive at Work . . . Wherever You Are giver råd til at optimere trivsel og produktivitet, når arbejdspladsen kan være hvor som helst.

I årevis var topchefer og HR-folk en kende betænkelige ved at lade medarbejderne – de dovne hunde! – arbejde mere hjemmefra.

På den anden side argumenterede blandt andet den danske it-iværksætter David Heinemeier Hansson for, at en mere fleksibel tilgang til arbejdslivet gav rigtig god mening for både økonomi, ledelse og medarbejdere.

Pandemien satte en effektiv prop i dén diskussion, og de færreste tror at kontorpligten vender tilbage på den anden side af pandemien.

Udfordringen er derfor at optimere både trivsel og produktivitet, når arbejdspladsen kan være hvor som helst.

Det er emnet for Remote, Inc.: How to Thrive at Work . . . Wherever You Are af Robert C. Pozen og Alexandra Samuel.

Forfatterne har ikke bare hevet nogle lette pointer op af hatten under pandemien, men trækker på mange års erfaring indenfor området.

Pozen underviser på Harvard Business School og har skrevet en række bøger om selskabsledelse og investering, mens Samuel er ekspert indenfor digitalt samarbejde og skriver for blandt andet The Wall Street Journal og The Harvard Business Review.

I Remote, Inc. giver de konkrete råd til, hvordan man som medarbejder tilstræber en fornuftig balance mellem hjem og arbejde, når der ikke er forskel på de to steder. Herunder hvordan man opbygger og bevarer relationer med kolleger, man sjældent eller aldrig mødes fysisk med.

Det kræver blandt andet, at man lærer at tænke som en iværksætter ved at fokusere på konkrete mål snarere end på, at man som en god lønslave blot skal være tilgængelig foran skærmen fra ni til fire. Men også på, hvordan man i praksis prioriterer opgaver og kommunikation.

Du kan også høre forfatterne forklare nogle af deres pointer i dette interview.

Bare spring over de første par minutters intro til programrækken, der – i hvert fald med danske ører – forekommer en smule overgearet..

Titel: Remote, Inc.: How to Thrive at Work . . . Wherever You Are / Forfattere: Robert C. Pozen og Alexandra Samuel