Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Suzanne Lauritzen, CEO og stifter af raffle.ai. (Foto: Joshua Tree Tree Photography / Joshua Andrew Gross)

Den danske tech-komet raffle.ai rejser 120 millioner: Global ekspansion venter forude

Det danske it-selskab raffle.ai, der står bag et ai-baseret søgeværktøj til enterprise-segmentet, har netop lukket en investering på 120 millioner kroner.

Danske raffle.ai har netop hevet en større millioninvestering i land.

Den amerikanske venturefond K1 samt Vækstfonden hælder 18 millioner dollar, svarende til 120 millioner kroner, ind i ai-selskabet, som blev stiftet i 2018.

Raffle.ai har udviklet en søgemaskine baseret på kunstig intelligens, hvor medarbejdere og kunder kan få svar på spørgsmål eller finde relevante dokumenter og billeder hos en virksomhed.

"Vi er langt foran konkurrenterne, og det er det, investorerne køber ind på. Vi går efter at blive globalt førende på markedet for Enterprise Search i løbet af 3 år,” siger Suzanne Lauritzen, CEO og stifter af raffle.ai.

De 120 millioner kroner i en såkaldt “serie A”-finansieringsrunde, som skal bruges til yderligere ekspansion.

Nu lyder planen, at antallet af medarbejdere i 2022 skal vokse fra de nuværende 25 til omkring 60. Der skal bruges flere medabrjedere indenfor salg, marketing, customre succes, men også udviklingsafdelingen skal have et løft, skriver selskabet.

For nuværende er raffle.ais fokus på det vestlige Europa, selvom løsningen sælges til kunder overalt i verden. Senest i 2023 forventer virksomheden at åbne kontor i USA.

Foruden den seneste investering har raffle.ai rejse omkring 25 millioner kroner fra blandt andet Vækstfonden og Preseed Ventures.

"Vi oplever en øget opmærksomhed fra amerikanske investorer på stærke danske tech-selskaber som raffle.ai. Det understreger styrken og potentialet hos vores iværksættervirksomheder. I Vækstfonden er vi glade for, at vi kan være med til at udvikle fremtidens virksomheder i samarbejde med professionelle amerikanske fonde som K1. Det skaber unikke synergier, som bringer international vækst til gavn for hele det danske økosystem”, siger Jacob Bratting Pedersen, Partner i Vækstfonden og manager for direkte Tech-investeringer.

raffle.ai er stiftet i juli 2018 af Suzanne Lauritzen og professor i AI, Ole Winther.