Artikel top billede

(Foto: Kristian Brasen / Kristian Brasen)

Telia fik mere end 120.000 nye danske mobilkunder i 2021 - men forretningen er i tilbagegang

Det lykkedes Telia at lokke flere nye danske mobilkunder til i 2021, men årsregnskabet er ellers fyldt med tilbagegang.

Svenske Telia havde ikke så meget tur i den i Danmark sidste år.

2021-regnskabet er præget af tilbagegang på flere nøgletal, selv om det faktisk lykkedes selskabet af få 120.000 nye mobilkunder, så Telia nu har 1.620.000 danske mobilkunder.

Omsætningen i Danmark dalede til gengæld 4,6 procent fra 5,5 til 5,2 milliarder svenske kroner svarende til 3,7 milliarder danske kroner.

Ebitda-margenen faldt over ti procent til 906 millioner svenske kroner, og underskuddet på driften voksede markant fra et minus på 34 millioner svenske kroner i 2020 til et minus på 299 millioner i 2021.

Der er også tilbagegang at spore på antallet af abonnenter på Telias andre services. Fastnettelefoni-abonnementer faldt med 6,1 procent, bredbånd faldt med 2,9 procent og tv med voldsomme 17,1 procent.

Antallet af ansatte i Telias danske forretning faldt da også med næsten seks procent fra 731 i 2020 til 690 i 2021.

”Vi ser en positiv udvikling i kundebasen som resultat af vores målrettede arbejde. På privatområdet har vi suppleret vores stærke mobilportefølje med flere attraktive streamingtjenester og forbedrede bredbåndsløsninger. På erhvervsområdet har vi godt momentum blandt de små og mellemstore virksomheder, og oplever generel tilfredshed med vores Teams-, omstillings- og sikkerhedsløsninger”, siger Petr Cermak, Acting CEO i Telia Danmark. 

”Samlet set er det et tilfredsstillende regnskab med den rette udvikling på kunde- og omsætningsfronten, der viser, at vores strategi begynder at levere resultater. 2021 har været et fundamentalt og afgørende år på rejsen, og vi er kommet godt afsted. Alle i Telia Danmark har leveret en fænomenal indsats gennem året. Vi vil holde kursen og dampen oppe i det kommende år”, slutter Petr Cermak.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?