Artikel top billede

(Foto: PR/ Kristian Brasen)

Telia fik mere end 120.000 nye danske mobilkunder i 2021 - men forretningen er i tilbagegang

Det lykkedes Telia at lokke flere nye danske mobilkunder til i 2021, men årsregnskabet er ellers fyldt med tilbagegang.

Svenske Telia havde ikke så meget tur i den i Danmark sidste år.

2021-regnskabet er præget af tilbagegang på flere nøgletal, selv om det faktisk lykkedes selskabet af få 120.000 nye mobilkunder, så Telia nu har 1.620.000 danske mobilkunder.

Omsætningen i Danmark dalede til gengæld 4,6 procent fra 5,5 til 5,2 milliarder svenske kroner svarende til 3,7 milliarder danske kroner.

Ebitda-margenen faldt over ti procent til 906 millioner svenske kroner, og underskuddet på driften voksede markant fra et minus på 34 millioner svenske kroner i 2020 til et minus på 299 millioner i 2021.

Der er også tilbagegang at spore på antallet af abonnenter på Telias andre services. Fastnettelefoni-abonnementer faldt med 6,1 procent, bredbånd faldt med 2,9 procent og tv med voldsomme 17,1 procent.

Antallet af ansatte i Telias danske forretning faldt da også med næsten seks procent fra 731 i 2020 til 690 i 2021.

”Vi ser en positiv udvikling i kundebasen som resultat af vores målrettede arbejde. På privatområdet har vi suppleret vores stærke mobilportefølje med flere attraktive streamingtjenester og forbedrede bredbåndsløsninger. På erhvervsområdet har vi godt momentum blandt de små og mellemstore virksomheder, og oplever generel tilfredshed med vores Teams-, omstillings- og sikkerhedsløsninger”, siger Petr Cermak, Acting CEO i Telia Danmark. 

”Samlet set er det et tilfredsstillende regnskab med den rette udvikling på kunde- og omsætningsfronten, der viser, at vores strategi begynder at levere resultater. 2021 har været et fundamentalt og afgørende år på rejsen, og vi er kommet godt afsted. Alle i Telia Danmark har leveret en fænomenal indsats gennem året. Vi vil holde kursen og dampen oppe i det kommende år”, slutter Petr Cermak.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere