Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: PR/ Kristian Brasen)

Telia fik mere end 120.000 nye danske mobilkunder i 2021 - men forretningen er i tilbagegang

Det lykkedes Telia at lokke flere nye danske mobilkunder til i 2021, men årsregnskabet er ellers fyldt med tilbagegang.

Svenske Telia havde ikke så meget tur i den i Danmark sidste år.

2021-regnskabet er præget af tilbagegang på flere nøgletal, selv om det faktisk lykkedes selskabet af få 120.000 nye mobilkunder, så Telia nu har 1.620.000 danske mobilkunder.

Omsætningen i Danmark dalede til gengæld 4,6 procent fra 5,5 til 5,2 milliarder svenske kroner svarende til 3,7 milliarder danske kroner.

Ebitda-margenen faldt over ti procent til 906 millioner svenske kroner, og underskuddet på driften voksede markant fra et minus på 34 millioner svenske kroner i 2020 til et minus på 299 millioner i 2021.

Der er også tilbagegang at spore på antallet af abonnenter på Telias andre services. Fastnettelefoni-abonnementer faldt med 6,1 procent, bredbånd faldt med 2,9 procent og tv med voldsomme 17,1 procent.

Antallet af ansatte i Telias danske forretning faldt da også med næsten seks procent fra 731 i 2020 til 690 i 2021.

”Vi ser en positiv udvikling i kundebasen som resultat af vores målrettede arbejde. På privatområdet har vi suppleret vores stærke mobilportefølje med flere attraktive streamingtjenester og forbedrede bredbåndsløsninger. På erhvervsområdet har vi godt momentum blandt de små og mellemstore virksomheder, og oplever generel tilfredshed med vores Teams-, omstillings- og sikkerhedsløsninger”, siger Petr Cermak, Acting CEO i Telia Danmark. 

”Samlet set er det et tilfredsstillende regnskab med den rette udvikling på kunde- og omsætningsfronten, der viser, at vores strategi begynder at levere resultater. 2021 har været et fundamentalt og afgørende år på rejsen, og vi er kommet godt afsted. Alle i Telia Danmark har leveret en fænomenal indsats gennem året. Vi vil holde kursen og dampen oppe i det kommende år”, slutter Petr Cermak.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere