Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Microsoft efter Stockholms forbud mod Microsoft 365: "Vi vil aldrig udlevere data fra den offentlige sektor til nogen myndighed. Stockholm Kommmune besluttede, at det ikke var godt nok"

Betingelserne og løfterne er klare. Og på den baggrund må alle træffe deres egne beslutninger, lyder det fra Microsofts teknologi-direktør, Ole Kjeldsen, efter Stockholm Kommune har sagt nej til Microsoft 365 på grund af Schrems II. "Vi har aldrig, og vi vil aldrig, udlevere data fra den offentlige sektor til nogen myndighed. Stockholm Kommmune besluttede, at det ikke var godt nok," siger Ole Kjeldsen.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se hele Microsofts it-sikkerhedsdirektørs kommentar til Stockholm Kommunes fravalg af Microsoft 365.
856
4:30 min
Efter lang tavshed fra Microsoft har den danske it-sikkerhedsdirektør hos techgiganten endeligt givet svar på, hvad Microsoft tænker om, at Stockholm Kommune i forrige uge meldte ud, at det, af hensyn til GDPR, var slut med at bruge Microsoft 365 cloud-produktet for nu.

Til et online arrangement hos den danske forening for databeskyttelsesrådgivere - Danmarks DPO-forening - fik Computerworld mulighed for at stille Microsofts danske it-sikkerhedsdirektør Ole Kjeldsen, der er direktør for Danmark og Island, ét spørgsmål.

Stockholm Kommune har netop meldt ud, at de er nødt til at droppe cloud-løsningen fra Microsoft på grund af bekymringerne om den såkaldte gag-order - blandt andre årsager. En lov, som Microsoft - trods løfter - ikke kan undslippe. Hvad mener Microsoft om denne startbølge?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter