Artikel top billede

(Foto: Jeshoots)

Investorer køber byggegrunde i metaverset for milliarder: Beløbet vil blive fordoblet i år

Der bliver købt op for milliarder i metaverset allerede inden det for alvor er etableret. Investorer ser en kæmpe mulighed for store gevinster ved at være til stede som de første

Siden Facebook annoncerede sine planer om at bygget en del af det såkaldte metavers, er interessen i at købe et stykke af den virtuelle virkelighed eksploderet.

I 2021 købte investorer plads i de fire store eksisterende metaverser for 500 millioner dollar. Det svarer til 3,2 milliarder kroner.

Det beløb forventer investorer kommer til at blive fordoblet i år, skriverCNBC.

Interessen for de virtuelle byggegrunde er steget eksplosivt siden Facebook-stifter Mark Zuckerberg sidste år annoncerede sine planer om, at han ville bygge en del af metaverset.

"Der er store risici, men potentielt også store gevinster," siger Janine Yorio, administrerende direktør for Republic Realm, der er en ejendomsinvesteringsselskab i metaverset.

Indtil nu er det særligt fire store metaverser, som investorerne er interesseret i. Det drejer sig om Sandbox, Decentraland, Cryptovoxels og Somnium.

Republic Realm har betalt 4,3 millioner dollar for landmasse i det største af de fire metaverser, Sandbox. Her har selskabet udviklet mere end 100 øer kaldet 'Fantasy Island.'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere