Artikel top billede

(Foto: Jeshoots)

Investorer køber byggegrunde i metaverset for milliarder: Beløbet vil blive fordoblet i år

Der bliver købt op for milliarder i metaverset allerede inden det for alvor er etableret. Investorer ser en kæmpe mulighed for store gevinster ved at være til stede som de første

Siden Facebook annoncerede sine planer om at bygget en del af det såkaldte metavers, er interessen i at købe et stykke af den virtuelle virkelighed eksploderet.

I 2021 købte investorer plads i de fire store eksisterende metaverser for 500 millioner dollar. Det svarer til 3,2 milliarder kroner.

Det beløb forventer investorer kommer til at blive fordoblet i år, skriverCNBC.

Interessen for de virtuelle byggegrunde er steget eksplosivt siden Facebook-stifter Mark Zuckerberg sidste år annoncerede sine planer om, at han ville bygge en del af metaverset.

"Der er store risici, men potentielt også store gevinster," siger Janine Yorio, administrerende direktør for Republic Realm, der er en ejendomsinvesteringsselskab i metaverset.

Indtil nu er det særligt fire store metaverser, som investorerne er interesseret i. Det drejer sig om Sandbox, Decentraland, Cryptovoxels og Somnium.

Republic Realm har betalt 4,3 millioner dollar for landmasse i det største af de fire metaverser, Sandbox. Her har selskabet udviklet mere end 100 øer kaldet 'Fantasy Island.'
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere