Artikel top billede

(Foto: Jeshoots)

Investorer køber byggegrunde i metaverset for milliarder: Beløbet vil blive fordoblet i år

Der bliver købt op for milliarder i metaverset allerede inden det for alvor er etableret. Investorer ser en kæmpe mulighed for store gevinster ved at være til stede som de første

Siden Facebook annoncerede sine planer om at bygget en del af det såkaldte metavers, er interessen i at købe et stykke af den virtuelle virkelighed eksploderet.

I 2021 købte investorer plads i de fire store eksisterende metaverser for 500 millioner dollar. Det svarer til 3,2 milliarder kroner.

Det beløb forventer investorer kommer til at blive fordoblet i år, skriverCNBC.

Interessen for de virtuelle byggegrunde er steget eksplosivt siden Facebook-stifter Mark Zuckerberg sidste år annoncerede sine planer om, at han ville bygge en del af metaverset.

"Der er store risici, men potentielt også store gevinster," siger Janine Yorio, administrerende direktør for Republic Realm, der er en ejendomsinvesteringsselskab i metaverset.

Indtil nu er det særligt fire store metaverser, som investorerne er interesseret i. Det drejer sig om Sandbox, Decentraland, Cryptovoxels og Somnium.

Republic Realm har betalt 4,3 millioner dollar for landmasse i det største af de fire metaverser, Sandbox. Her har selskabet udviklet mere end 100 øer kaldet 'Fantasy Island.'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?