Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Rusland arresterer den tredje gruppe af it-kriminelle i år: Hvorfor har Rusland ændret linje overfor de kriminelle?

Endnu en hackergruppe med rod i det cyberkriminelle miljø er anholdt af russiske myndogheder. Dermed fortsætter den nye linje om anholdelser af kriminelle i Rusland. men hvorfor?

Seks personer, der angiveligt er en del af en hackergruppe, hvis speciale var tyveri og salg af stjålne kreditkort er blevet anholdt i Rusland.

Anholdelserne er sket i forbindelse med en efterforskning der er igangsat op opfordring af Den Russiske Føderations indenrigsministerium.

Det skriver BleepingComputer.

Russisk retshåndhævelse har ikke specificeret, hvilke hackergrupper de anholdte personer angiveligt var tilknyttet.

Disse anholdelser er nummer tre i rækken af arrestationer af russike hackergrupper, som Rusland har foretaget alene i 2022.

Den første arrestation handlede om noget så stort som medlemmer af den berygtede REvil-hackergruppe, der er blevet kendt og berygtet for flere store angreb på globalt plan - særligt mod amerikanske virksomheder og infrastruktur.

I slutningen af ​​måneden arresterede Rusland også lederen af ​​Infraud Organization, en hackergruppe, der forårsagede mere end $560 millioner i tab til virksomheder verden over.

Og det er usædvanlig ny adfærd fra de russike myndigheder. Rusland er ellers blevet kendt som et land, der giver husly til cyberkiriminelle, der retter deres kriminelle gerninger mod andre mål end Rusland selv.

Alle disse anholdelser kan været et udtryk for, at initiativet, der er opstået mellem Det Hvide Hus og russiske repræsentanter, som arbejder på at øge samarbejdet for at dæmme op for den stigende bølge af hacking-aktiviteter, der stammer fra Rusland, virker.

Rusland har længe været under politisk pres fra især USA for at gøre noget ved de kriminelle grupper, som foretager deres lyssky operationer fra russisk jord.

Årsagen til at Rusland pludselig har indgået samarbejde, har Christian Have, der i dag er CTO i SIEM-virksomheden LogPoint og tidligere ansvarlig for sikkerhedsarkitekturen i Rigspolitiet, tidligere givet et bud på til Computerworld.

Han sagde dengang:

"Der er en del spekulationer om, hvorfor de russiske myndigheder slår til nu. Det kan være en magtdemonstration fra Ruslands side, som skal vise, at Rusland har kontrollen med cyberangrebene og kan skrue op og ned for dem efter forgodtbefindende."

Et andet bud lød:

"Det kan være en studehandel mellem Rusland og USA for at lette nogle af de sanktioner, som USA har pålagt Rusland. Det står ikke krystalklart. Det står til gengæld klart, at myndigheder og virksomheder skal være ekstra meget på vagt og sørge for at lede aktivt efter sikkerhedshændelser, så de har en chance for at beskytte sig."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere