Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Will Farrell bliver investor i dansk digital bank / SpaceX mister 40 ud af 49 satellitter i rum-storm / TDC scorer topkarakterer i rapport om mobiloplevelsen hos teleselskaberne

Will Farrell bliver investor i dansk digital bank. SpaceX mister 40 ud af 49 satellitter i rum-storm. TDC scorer topkarakterer i rapport om mobiloplevelsen hos teleselskaberne. Formel 1-hold får navn efter Oracle.

God-torsdag-morgen og velkommen til den næstsidste morgen-briefing i denne uge.

Denne morgens overblik bliver i den lidt mere farverige ende af skalaen. På knapperne er Ditte Vinterberg Weng, bevæbnet med morgen-te og levende LED-lys i tastaturet.

Rigtigt god fornøjelse.

Will Farrell bliver investor i dansk digital bank

Den digitale bank Lunar har fået en investor i folden fra en lidt uventet kant.

Skuespilleren Will Ferrell, der er kendt roller i amerikanske komedier som "Austin Powers", "Melinda and Melinda" og "Elf", er ny investor og medejer i den digitale bank Lunar.

Det skriver Lunar i en pressemeddelelse tirsdag, oplyser mediet Finans.

Komikeren skal være med til at udvikle virksomhedens brand samt være Lunars ansigt udadtil.

Ferrell, der har købt under fem procent af selskabet, skal ikke bare være med til aty udvikle bankens brand. Han skal også være virksomhedens ansigt udadtil. Om investeringen siger han:

"Jeg er begejstret for at være en del af Lunars mission om at give forbrugere og virksomheder mere kontrol over deres penge. Befolkningen i Skandinavien er smarte, sexede og trætte af, at andre blander sig i deres penge."

Lunar har over 450.000 brugere i Danmark, Sverige og Norge.

SpaceX mister 40 ud af 49 satellitter i rum-storm

I starten af februar sendte den private rumstation SpaceX 49 satellitter i kredsløb om Jorden. Nu ser det ud til at den mister 40 af disse i en geomagnetisk storm, der indtraf i fredags - dagen efter opsætningen.

Det meddelser SpaceX ifølge mediet The Guardian. Satellittern, der blev sendt op fra Kennedy Space Center i Florida, forventes at brænde op inden de når det tilsigtede kredsløb.

Geomagnetiske storme er resultatet af interaktioner mellem solvind - en strøm af ladede partikler fra solen - og Jordens magnetfelt.

De satelitter der når tilbage mod jordens atmosfærde vil opløses idet de rammer atmosfærden. Det er et design der sikrer, at der ikke skabes såkaldt orbitalaffald, og ingen dele rammer derefter jordens overflade.

SpaceX har i alt 2.000 Starlink-satellitter i kredsløb om kloden. Fra de amerikasnek myndigheder har de tilladelse til at opsende 12.000 i alt.

TDC scorer topkarakterer i rapport om mobiloplevelsen hos teleselskaberne

Ifølge Tutelas seneste State of Mobile Experience-rapport, der udkommer hvert år, topper teleselskabet TDC ranglisterne i alle kategorierne i Danmark i år.

I kategorien Excellent and Core Consistent Quality modtog TDC en overordnet score på 91,2 procent. Og for kvaliteten af sit 5G-netværk scorede selskabet 94,9 procent.

Operatøren havde også den største samlede arealdækning med 580/1000 samt den højeste score for videooplevelse på 4,05.

På anden pladsen i Excellent and Core Consistent Quality-kategorien ligger Telenor, og tredjepladsen indtages af - ha! - selskabet 3.

I forhold til kvaliteten af 5G-netværk deler Telenor og 3 en andenplads.

Datagrundlaget for Tutelas rangering af de danske teleselskaber er fundet i 563.141 hastigheds- og latency-tests udført på smartphones fra brugere af nationale mobiloperatørers netværk i perioden 1. juli til 31. december 2021.

Formel 1-hold får navn efter Oracle

Oracle meddeler i dag, at de udvider deres samarbejde med det Formel 1-mesterskabsvindende hold Red Bull Racing, som nu skifter navn til Oracle Red Bull Racing.

Samarbejdet vil resultere i en ny bil og tekniske løsninger, der vil øge Red Bull Racings konkurrencefordele i løbet af den kommende Formel 1-sæson.

Sidste år benyttede Red Bull Racing Oracle Cloud Infrastructure (OCI) til dramatisk at øge antallet (x1.000) og hastigheden (x10) af de simuleringer, som holdet bruger til at forbedre strategien før løb.

"Oracle Cloud satte os i stand til at træffe løbsdagens beslutninger, der hjalp Max Verstappen med at vinde 2021 Drivers' Championship," sagde Formel 1-holdets leder og CEO Christian Horner.

"At opdage og reagere hurtigt på muligheder er afgørende for vores succes på og uden for banen, og Oracle er en integreret del af den indsats. Hvert element i vores præstation er drevet af dataanalyse. At have Oracle som vores titelpartner viser den tillid, vi har til deres ekspertise og deres evne til at levere en ægte konkurrencefordel."

Derudover fortsætter samarbejdet med i fællesskab at udvikle tekniske løsninger inden for alt fra træning af fremtidige F1-kørere til udvikling af teamets næste generations motor, der får debut i 2026.

Det skriver Oracle i en pressemeddelse til Computerworld.Mest læste klummer og blogs