Artikel top billede

(Foto: © EU/Aurore Martignoni / Aurore Martignoni)

Her er EU’s milliard-plan, der skal bringe kontinentet tilbage i den globale chip-kamp

EU Kommissionen lægger op til at der skal investeres 320 milliarder kroner i chip-produktion frem til 2030.

Adgang til processorer, chips og andre halvleder-baserede komponenter er afgørende for alt fra infrastruktur til it-services og teknologisk udvikling.

Derfor præsenterer EU-kommissionen med Magrethe Vestager i spidsen, nu en storstilet plan døbt ’Chips Act’ der skal mobilisere omkring mere end 43 milliarder euro til blandt andet at sikre Europas fremtidige forsyning af chips.

Det svarer til 320 milliarder kroner.

Ved et pressemøde præsenterer EU-kommisæren Margrethe Vestager den omfattende plan som både en strategisk og teknologisk satsning.

“Vi har to ambitioner: At forhindre nye mangelsituationer. Og for det andet at udvikle nye innovative chip,” lyder det.

Den verserende corona-pandemi har dog i det seneste halvandet år skabt flaskehalsproblemer indenfor netop halvleder-baserede komponenter såsom chips til blandt andet bilindustrien.

Lykkedes planen, vil det ifølge Kommissionen betyde, at EU vil opnå en global markedsandel på 20 procent inden 2030, mens den nuværende kapacitet firedobles.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere