Artikel top billede

(Foto: © EU/Aurore Martignoni / Aurore Martignoni)

Her er EU’s milliard-plan, der skal bringe kontinentet tilbage i den globale chip-kamp

EU Kommissionen lægger op til at der skal investeres 320 milliarder kroner i chip-produktion frem til 2030.

Adgang til processorer, chips og andre halvleder-baserede komponenter er afgørende for alt fra infrastruktur til it-services og teknologisk udvikling.

Derfor præsenterer EU-kommissionen med Magrethe Vestager i spidsen, nu en storstilet plan døbt ’Chips Act’ der skal mobilisere omkring mere end 43 milliarder euro til blandt andet at sikre Europas fremtidige forsyning af chips.

Det svarer til 320 milliarder kroner.

Ved et pressemøde præsenterer EU-kommisæren Margrethe Vestager den omfattende plan som både en strategisk og teknologisk satsning.

“Vi har to ambitioner: At forhindre nye mangelsituationer. Og for det andet at udvikle nye innovative chip,” lyder det.

Den verserende corona-pandemi har dog i det seneste halvandet år skabt flaskehalsproblemer indenfor netop halvleder-baserede komponenter såsom chips til blandt andet bilindustrien.

Lykkedes planen, vil det ifølge Kommissionen betyde, at EU vil opnå en global markedsandel på 20 procent inden 2030, mens den nuværende kapacitet firedobles.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere