Artikel top billede

(Foto: Anthony Quintano.)

Facebook: "Vi har absolut intet ønske om at trække os ud af Europa"

"Vi har absolut intet ønske om at trække os ud af Europa; selvfølgelig gør vi ikke det." Sådan skriver en topprofil hos Meta, efter historier om at Facebook og Instagram måske var på vej af EU florerede tidligere på ugen.

Det kom frem tidligere på ugen, at Facebooks moderselskab Meta i en rapport til amerikanske tilsynsmyndigheder havde antydet, at SoMe-selskabet gjorde antræk til at trække nogen af sine mest populære platforme af det europæiske marked efter Schrems II-afgørelsen i 2020.

"Hvis en ny transatlantisk dataoverførselsramme ikke vedtages … vil vi sandsynligvis ikke være i stand til at tilbyde en række af vores vigtigste produkter og tjenester, herunder Facebook og Instagram, i Europa," lød beskeden.

Denne sætning blev samlet op af medier verden over - Computerworld inklusiv - og fortolket som en regulær trussel fra SoMe-selskabets side.

Men denne sætning skulle åbenbart mere bare forstås som en konstatering af sandsynlighed.

Markus Reinisch, der bærer titlen vicepræsident for offentlig politik i Meta Europe, skriver udtrykkeligt i et blogindlæg på bagkant af nyheden, at Meta absolut ikke truer med at forlade Europa.

"Der har været rapportering i pressen, at vi "truer" med at forlade Europa på grund af usikkerheden om dataoverførselsmekanismer mellem EU og USA. Det er ikke sandt. Som alle børsnoterede virksomheder er vi juridisk forpligtet til at oplyse væsentlige risici til vores investorer. I sidste uge, som vi har gjort i vores foregående fire regnskabskvartaler, afslørede vi, at fortsat usikkerhed om dataoverførselsmekanismer mellem EU og USA udgør en trussel mod vores evne til at betjene europæiske forbrugere og drive vores forretning i Europa."

Han fortsætter:

"Vi [Meta red.] har absolut intet ønske om at trække os ud af Europa; selvfølgelig gør vi ikke det. Men den simple virkelighed er, at Meta, ligesom mange andre virksomheder, organisationer og tjenester, er afhængig af dataoverførsler mellem EU og USA for at kunne drive vores globale tjenester. Vi er ikke alene. Mindst 70 andre virksomheder på tværs af en bred vifte af industrier, herunder 10 europæiske virksomheder, har også hævet risiciene omkring dataoverførsler i deres indtjeningsansøgninger."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere