Artikel top billede

(Foto: Anthony Quintano.)

Facebook: "Vi har absolut intet ønske om at trække os ud af Europa"

"Vi har absolut intet ønske om at trække os ud af Europa; selvfølgelig gør vi ikke det." Sådan skriver en topprofil hos Meta, efter historier om at Facebook og Instagram måske var på vej af EU florerede tidligere på ugen.

Det kom frem tidligere på ugen, at Facebooks moderselskab Meta i en rapport til amerikanske tilsynsmyndigheder havde antydet, at SoMe-selskabet gjorde antræk til at trække nogen af sine mest populære platforme af det europæiske marked efter Schrems II-afgørelsen i 2020.

"Hvis en ny transatlantisk dataoverførselsramme ikke vedtages … vil vi sandsynligvis ikke være i stand til at tilbyde en række af vores vigtigste produkter og tjenester, herunder Facebook og Instagram, i Europa," lød beskeden.

Denne sætning blev samlet op af medier verden over - Computerworld inklusiv - og fortolket som en regulær trussel fra SoMe-selskabets side.

Men denne sætning skulle åbenbart mere bare forstås som en konstatering af sandsynlighed.

Markus Reinisch, der bærer titlen vicepræsident for offentlig politik i Meta Europe, skriver udtrykkeligt i et blogindlæg på bagkant af nyheden, at Meta absolut ikke truer med at forlade Europa.

"Der har været rapportering i pressen, at vi "truer" med at forlade Europa på grund af usikkerheden om dataoverførselsmekanismer mellem EU og USA. Det er ikke sandt. Som alle børsnoterede virksomheder er vi juridisk forpligtet til at oplyse væsentlige risici til vores investorer. I sidste uge, som vi har gjort i vores foregående fire regnskabskvartaler, afslørede vi, at fortsat usikkerhed om dataoverførselsmekanismer mellem EU og USA udgør en trussel mod vores evne til at betjene europæiske forbrugere og drive vores forretning i Europa."

Han fortsætter:

"Vi [Meta red.] har absolut intet ønske om at trække os ud af Europa; selvfølgelig gør vi ikke det. Men den simple virkelighed er, at Meta, ligesom mange andre virksomheder, organisationer og tjenester, er afhængig af dataoverførsler mellem EU og USA for at kunne drive vores globale tjenester. Vi er ikke alene. Mindst 70 andre virksomheder på tværs af en bred vifte af industrier, herunder 10 europæiske virksomheder, har også hævet risiciene omkring dataoverførsler i deres indtjeningsansøgninger."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?