Artikel top billede

Kritik: Offentlige danske it-udbud favoriserer store konsulentvirksomheder, der lover guld og grønne skove - men de små kan ikke være med

Interview: Offentlige it-udbud favoriserer store konsulentvirksomheder, der lover guld og grønne skove med et system, udviklet fra bunden, der kan levere 100 procent på lange kravspecifikationer. Det mener Anders Dyrholm, specialist hos SaaS-virksomheden Orbit. "I mange lande ville man da skrige af grin, hvis nogen foreslog, at man skulle starte forfra på en it-løsning, der fungerede fint i forvejen," siger han.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Hvorfor softwarevirksomheden Orbit ikke prioritere at byde på offentlige udbud
  • Hvad problemet med det offentlige udbudssystem ifølge Anders Dyrholm er
  • Hvorfor det offentlige it-system bør justeres
1.145
5:45 min
I jagten på en velfungerende dansk offentlige sektor bliver der brugt milliarder af skattekroner på digitale løsninger og systemer.

Men bruges pengene bedst ved at få udviklet en række store it-klumper fra bunden, eller er der fidus i et større fokus på at hive standard softwareprodukter ind, der allerede er udviklet?

Anders Dyrholm, der er er specialist hos SaaS-virksomheden Orbit, mener, at pendulet er svinget for langt imod specialudvikling og store komplekse udbudsprocesser.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter