Artikel top billede

Google sidder tungt på markedet – men her er (alligevel) fire punkter, hvor Microsofts Bing er bedre end Chrome

Google dominerer markedet for søgemaskiner, men der er flere grunde til at prøve noget andet - læs de fire bedste her.

Rettet: Tidligere fremgik det af artiklen, at man kan kan optjene point via Microsoft Rewards ved at bruge Bing. Belønningssystemet er dog ikke blevet indført i Danmark, men kan bruges i en lang række andre lande. Dette fremgår nu af artiklen.

Google sidder tungt på markedet for søgemaskiner. Faktisk har selskabet en markedsandel på hele 91,9 procent ifølge Globalstats.

Microsofts Bing har derimod en markedsandel på 2,9 procent. Der er altså ikke synderlig meget konkurrence om at ligge nummer et på listen.

Men der er faktisk flere grunde til at prøve Bing. Vores søstermedie PCWorld har samlet fire argumenter for at skifte søgemaskine fra Google til Bing.

Det første argument er, at søgeresultaterne på Bing har kvalitet og giver informationer i højre side af skærmen med relaterede søgninger og personer ved en søgning, ligesom det opleves hos Google.

For det andet var Bing først til at implementere en ”uendelig rulle” ved billedsøgninger, hvor brugeren aldrig når til bunden.

Derudover har Bing nogle filtre, som er meget intuitive.

For eksempel kan brugere vælge billeder med ansigter eller et bestemt layout, ligesom det er nemt at finde billeder med bestemte licenser.

Dog har Bing endnu ikke animerede GIF-billeder i deres søgning endnu, skriver PCWorld.

Tredje argument er, at Bing har en anden filtrering ved videosøgninger. Bing er mere liberal på det område, hvor Google har en mere puritansk tilgang i forhold til censur og copyright-beskyttelse.

Hvis noget har behov for censur, så bliver det dog sløret af Bing, men det dukker stadig op som en mulighed.

Den sidste grund er Microsoft Rewards, som tidligere blev kaldt Bing Rewards, og dette kræver dog, at man er bosat i udlandet.

Microsoft Rewards gælder nemlig endnu ikke i Danmark. Men hvis brugeren er bosat i: USA, Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Australien, Canada, Irland, New Zealand, Singapore, Italien, Brasilien, Mexico, Spanien, Sverige, Norge, Belgien, Holland, Japan, Hong Kong eller Taiwan kan der være point at hente.

Dette er et system, hvor brugeren optjener point ved at foretage søgninger. Hvis brugeren har en Microsoft-konto, kan vedkommende tjene fem point for hver Bing-søgning, der foretages på en stationær pc – op til 150 point per dag.

Samme metode kan bruges på telefonen, hvor man kan optjene op til 100 point per dag.

Søgningerne registreres i den cloudbaserede personlige assistent Cortana på Windows-telefoner eller Bing-app’en.

Derudover er der point at hente ved brug af Windows 10 Edge, og ved at bruge penge i Microsoft Windows- og Xbox-onlinebutikkerne. Disse point kan indløses til gavekort hos Amazon, Burger King, Targit og andre steder.