Artikel top billede

(Foto: Google)

Nu kan du hente Googles ChromeOS og installere løs på næsten enhver maskine

Googles cloud-centriske styresystem ChromeOS styrer nu mod pc og mac-enheder.

Har du en gammel pc eller mac, som trænger til nyt liv, er Google snart på vej med en ny mulighed.

Selskabet er på vej med en ny version af sit ChromeOS styresystem døbt ’ChromeOS Flex’, som vil gøre det muligt at installere det på anden hardware såsom pc’er eller macs.

Det kan give aldrende enheder nyt liv, da ChromeOS er bygget til ikke at være særlig ressourcekrævende.

Ifølge Google selv, kan styresystemet installeres på få minutter og tilbyde et ’cloud-first, hurtig, nem at administrere og sikkert’ styresystem til pc’er og mac-enheder.

Virksomheder og skoler først

Googles ChromeOS Flex er gratis og vil i første ombæring blive møntet på enterprise og andre organisationer som undervisningsinstitutioner.

Styresystemet er fuldt ud kompatibelt med Googles cloud-baserede styringsværktøjer og vil ifølge selskabet kunne ’modernisere enheder, som du i forvejen ejer’.

ChromeOS Flex kan hentes og afprøves fra i dag. Selskabet tilbyder også en USB-baseret udgave, som systemet kan afprøves med.

Google pointerer dog på sin cloud-blog, at systemet fortsat er i den såkaldte ’dev kanal’ og derfor fortsat er i en ufuldstændig udviklingsfase.

En stabil udgave af styresystemet skulle dog være klar i de kommende måneder, lyder det.

ChromeOS Flex kan hentes og afprøves på denne side.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere