Artikel top billede

(Foto: Google)

Nu kan du hente Googles ChromeOS og installere løs på næsten enhver maskine

Googles cloud-centriske styresystem ChromeOS styrer nu mod pc og mac-enheder.

Har du en gammel pc eller mac, som trænger til nyt liv, er Google snart på vej med en ny mulighed.

Selskabet er på vej med en ny version af sit ChromeOS styresystem døbt ’ChromeOS Flex’, som vil gøre det muligt at installere det på anden hardware såsom pc’er eller macs.

Det kan give aldrende enheder nyt liv, da ChromeOS er bygget til ikke at være særlig ressourcekrævende.

Ifølge Google selv, kan styresystemet installeres på få minutter og tilbyde et ’cloud-first, hurtig, nem at administrere og sikkert’ styresystem til pc’er og mac-enheder.

Virksomheder og skoler først

Googles ChromeOS Flex er gratis og vil i første ombæring blive møntet på enterprise og andre organisationer som undervisningsinstitutioner.

Styresystemet er fuldt ud kompatibelt med Googles cloud-baserede styringsværktøjer og vil ifølge selskabet kunne ’modernisere enheder, som du i forvejen ejer’.

ChromeOS Flex kan hentes og afprøves fra i dag. Selskabet tilbyder også en USB-baseret udgave, som systemet kan afprøves med.

Google pointerer dog på sin cloud-blog, at systemet fortsat er i den såkaldte ’dev kanal’ og derfor fortsat er i en ufuldstændig udviklingsfase.

En stabil udgave af styresystemet skulle dog være klar i de kommende måneder, lyder det.

ChromeOS Flex kan hentes og afprøves på denne side.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere