Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Er din virksomhed blevet hacket? Så er der ingen hjælp at hente fra myndighederne. "Spørg nogle andre," lyder det fra politiet

Computerworld undersøger: Politiet, Justitsministeriet, Forsvarsministeriet og Center for Cybersikkerhed peger på hinanden, når man spørger, hvem der skal hjælpe de virksomheder, der prøver at få hjælp, når de udsættes for cyberangreb. Læs her sagaen om den kafkaske kirkegård som din politianmeldelse i dag ender på hos myndighederne.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Her er historien om et længere opklaringsarbejde på det simple spørgsmål: Hvem hjælper virksomheder, der oplever cyberangreb?
2.676
13:30 min
"Cyberangreb? De hører til i Forsvarsministeriet."

Når man ringer til Justitsministeriet for at høre, hvorfor politiet ikke kan rykke ud til en cyberhændelse hos private virksomheder, er det stensikkert, at en mindre diskussion om, hvorvidt det i virkeligheden ikke er Center for Cybersikkerhed, man skal have fat i, vil opstå.

Flere danske virksomheder har den seneste tid meldt ud, at de er blevet ramt af cyberangreb fra større russiske hackergrupper.

Desuden er der en udbredt bekymring om, om danske virksomheder kan risikere at blive fanget i den digitale krydsild mellem Rusland og Vladimir Putins angrebsmål.

Men historien viser, at ingen danske virksomheder indtil nu har haft frugtbare oplevelser med de danske myndigheder, når de forsøger at anmelde en cyberhændelse.

Så hvor henvender danske virksomheder sig, når de bliver ramt af et hackerangreb?