Artikel top billede

(Foto: Adrien)

Google lancerer nyt privacy-tiltag der ligner kontroversiel Apple-opdatering

Apples privatlivsindstillinger har allerede kostet Facebook mere end 10 milliarder dollar. Nu planlægger Google at gøre det samme for sine Android-brugere.

Google arbejder på en række tiltag, der skal begrænse, hvor mange data selskabets Android-brugere deler med tredjepart.

Dermed følger Google konkurrenterne fra Apple, der sidste år lancerede en opdatering, som blokerede for en lang række annoncørers muligheder for at målrette reklamer mod verdens iPhone-brugere.

Apples funktion har fået store konsekvenser for særligt Facebook. Selskabets seneste regnskab afslørede, at det sociale medie havde tabt mere end 10 milliarder kroner som en direkte konsekvens af iPhone-funktionen.

Google lover, at funktionen ikke rammer annoncørerne nær så hårdt. Det skriver The New York Times.

Andre virksomheder får ifølge Google rigelig tid til at omstille sig til de kommende ændringer.

Google kommer dog ikke med nogen præcis tidsplan for de nye funktioner, men garanterer samtidig, at selskabet fortsat vil understøtte den nuværende teknologi i hvert fald to år mere.

Ændringerne i Apples privacy-regler har i lang tid fået hård kritik af Facebook-stifteren Mark Zuckerberg, der mener at Apple misbruger sin dominerende position ved at give nemmere adgang til at blokere for målrettede reklamer.

“Apple har et hvert tænkeligt incitament til at bruge sin dominerende platforms-position til at gribe ind i hvordan andre apps fungerer, hvilket de regelmæssigt gør til fordel for egne apps,” lød det fra Mark Zuckerberg, da Facebook sidste år præsenterede sit regnskab.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere