Artikel top billede

Kinesiske domstole tvinger licens-betalinger helt i bund: EU vil have indgreb

EU vil have WTO til at gribe ind overfor Kina, der har gjort det umuligt for ikke-kinesiske mobilproducenter at få fuld licensierings-betaling for deres teknologier. Forbuddet har kostet milliarder af kroner.

EU åbner sag i verdenshandels-organisationen WTO mod Kina, som EU mener med fuldt overlæg har indført handelsrestriktioner, som allerede har kostet milliarder af kroner.

Den internationale smartphone-industri har forlængst etableret en fælles standard for telenetværk, og disse standarder anvendes i dag i hele verden.

De indebærer blandt andet, at selskaberne anvender hinandens teknologier mod betaling af licens.

Og kan de ikke blive enige om, hvor meget det skal koste, skal licenserne fastlægges af domstolene.

Her besluttede Kina i 2020, at kun kinesiske domstole kan afgøre sager, der vedrører licens-aftaler på kinesisk jord.

Det er et stort problem, mener EU, da de kinesiske domstole typisk fastlægger en licens-størrelse, som kun er det halve af det niveau, som anvendes andre steder.

Det betyder, at kinesiske tele-selskaber betaler langt mindre for at anvende teknologi fra udenlandske leverandører.

Fremgangsmåden har ifølge EU allerede koster selskaber som Ericsson, Nokia og Sharp milliarder af kroner i tabt indtjening.

“Det er del af et globalt ‘power grab’, som Kina står bag. Formålet er at skubbe EU ud,” lyder det fra EU ifølge Financial Times.

EU’s handelskommissær, Valdis Dombrovski, siger til avisen, at teleselskaber fra EU skal behandles ordentligt.

“Vi må beskytte EU’s pulserende hightech-industri. Eurpæiske virksomheder har ret til at søge retfærdighed og lige betingelser, når deres teknologier anvendes ulovligt,” siger han til avisen.

Japan og USA følger ifølge Financial Times sagen tæt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere