Artikel top billede

Kinesiske domstole tvinger licens-betalinger helt i bund: EU vil have indgreb

EU vil have WTO til at gribe ind overfor Kina, der har gjort det umuligt for ikke-kinesiske mobilproducenter at få fuld licensierings-betaling for deres teknologier. Forbuddet har kostet milliarder af kroner.

EU åbner sag i verdenshandels-organisationen WTO mod Kina, som EU mener med fuldt overlæg har indført handelsrestriktioner, som allerede har kostet milliarder af kroner.

Den internationale smartphone-industri har forlængst etableret en fælles standard for telenetværk, og disse standarder anvendes i dag i hele verden.

De indebærer blandt andet, at selskaberne anvender hinandens teknologier mod betaling af licens.

Og kan de ikke blive enige om, hvor meget det skal koste, skal licenserne fastlægges af domstolene.

Her besluttede Kina i 2020, at kun kinesiske domstole kan afgøre sager, der vedrører licens-aftaler på kinesisk jord.

Det er et stort problem, mener EU, da de kinesiske domstole typisk fastlægger en licens-størrelse, som kun er det halve af det niveau, som anvendes andre steder.

Det betyder, at kinesiske tele-selskaber betaler langt mindre for at anvende teknologi fra udenlandske leverandører.

Fremgangsmåden har ifølge EU allerede koster selskaber som Ericsson, Nokia og Sharp milliarder af kroner i tabt indtjening.

“Det er del af et globalt ‘power grab’, som Kina står bag. Formålet er at skubbe EU ud,” lyder det fra EU ifølge Financial Times.

EU’s handelskommissær, Valdis Dombrovski, siger til avisen, at teleselskaber fra EU skal behandles ordentligt.

“Vi må beskytte EU’s pulserende hightech-industri. Eurpæiske virksomheder har ret til at søge retfærdighed og lige betingelser, når deres teknologier anvendes ulovligt,” siger han til avisen.

Japan og USA følger ifølge Financial Times sagen tæt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere