Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Cybereksperter fra seks EU-lande samles i specialstyrke: Skal forsvare Ukraine mod den russiske it-trussel

EU har samlet et hold af cyber-eksperter fra seks lande, der skal hjæpe Ukraine med at modstå den stigende russiske cyber-trussel.

EU er ved ved at implementere et specialiseret hold af cybereksperter, der skal hjæpe Ukraine mod den russiske it-trusssel.

Det såkaldte cyber rapid-response team (CRRT) består af otte til 12 eksperter fra Litauen, Kroatien, Polen, Estland, Rumænien og Holland.

De har forpligtet sig til at beskytte Ukraine mod cyberangreb, både på afstand men også i selve landet, skriver BBC.

En talsperson fra CRRT-holdet advarer om, at der er stor sandsynlighed for russiske it-angreb.

"Vi kan se, at cyber-angreb er en vigtig del af Ruslands hybride værktøjskasse," siger talspersonen til mediet.

Tidligere på måneden blev Ukraine ramt et overbelastningsangreb, der fik de to største banker i Ukraine samt udenrigsministeriets hjemmeside til at gå i sort. Her mener Storbrittannien og USA, at det var Rusland, der stod bag.

Forsvarsministeriet i Litauen har skrevet i et tweet:

"Som svar på Ukraines anmodning aktiverer vi er litauisk-ledet cyber-team (CRRT), som vil hjælpe ukrainske institutioner med at håndtere de voksende cybertrusler."

Holdet af cybereksperter består af forskellige kompetencer, lyder det. Her er ekspertise inden for hændelsesreaktion, efterforskning, sårbarhedsvurdering og andet for at kunne reagere på de forskellige scenarier.

Rusland er af flere omgange blevet beskyldt for at bedrive hybrid krigsførsel, både i Georgien og i Krim, hvor indsater på landjorden kombineres med indsatser i cyberspace.

Flemming Splidsboel, seniorforsker ved DIIS, har tidligere fortalt Computerworld, at Rusland er langt foran, når det gælder krigsførsel i cyberspace.

Rusland har nemlig specifikt udviklet offensive cyberkapaciteter, og dertil har landet viljen til at bruge det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere