Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Cybereksperter fra seks EU-lande samles i specialstyrke: Skal forsvare Ukraine mod den russiske it-trussel

EU har samlet et hold af cyber-eksperter fra seks lande, der skal hjæpe Ukraine med at modstå den stigende russiske cyber-trussel.

EU er ved ved at implementere et specialiseret hold af cybereksperter, der skal hjæpe Ukraine mod den russiske it-trusssel.

Det såkaldte cyber rapid-response team (CRRT) består af otte til 12 eksperter fra Litauen, Kroatien, Polen, Estland, Rumænien og Holland.

De har forpligtet sig til at beskytte Ukraine mod cyberangreb, både på afstand men også i selve landet, skriver BBC.

En talsperson fra CRRT-holdet advarer om, at der er stor sandsynlighed for russiske it-angreb.

"Vi kan se, at cyber-angreb er en vigtig del af Ruslands hybride værktøjskasse," siger talspersonen til mediet.

Tidligere på måneden blev Ukraine ramt et overbelastningsangreb, der fik de to største banker i Ukraine samt udenrigsministeriets hjemmeside til at gå i sort. Her mener Storbrittannien og USA, at det var Rusland, der stod bag.

Forsvarsministeriet i Litauen har skrevet i et tweet:

"Som svar på Ukraines anmodning aktiverer vi er litauisk-ledet cyber-team (CRRT), som vil hjælpe ukrainske institutioner med at håndtere de voksende cybertrusler."

Holdet af cybereksperter består af forskellige kompetencer, lyder det. Her er ekspertise inden for hændelsesreaktion, efterforskning, sårbarhedsvurdering og andet for at kunne reagere på de forskellige scenarier.

Rusland er af flere omgange blevet beskyldt for at bedrive hybrid krigsførsel, både i Georgien og i Krim, hvor indsater på landjorden kombineres med indsatser i cyberspace.

Flemming Splidsboel, seniorforsker ved DIIS, har tidligere fortalt Computerworld, at Rusland er langt foran, når det gælder krigsførsel i cyberspace.

Rusland har nemlig specifikt udviklet offensive cyberkapaciteter, og dertil har landet viljen til at bruge det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?