Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Cybereksperter fra seks EU-lande samles i specialstyrke: Skal forsvare Ukraine mod den russiske it-trussel

EU har samlet et hold af cyber-eksperter fra seks lande, der skal hjæpe Ukraine med at modstå den stigende russiske cyber-trussel.

EU er ved ved at implementere et specialiseret hold af cybereksperter, der skal hjæpe Ukraine mod den russiske it-trusssel.

Det såkaldte cyber rapid-response team (CRRT) består af otte til 12 eksperter fra Litauen, Kroatien, Polen, Estland, Rumænien og Holland.

De har forpligtet sig til at beskytte Ukraine mod cyberangreb, både på afstand men også i selve landet, skriver BBC.

En talsperson fra CRRT-holdet advarer om, at der er stor sandsynlighed for russiske it-angreb.

"Vi kan se, at cyber-angreb er en vigtig del af Ruslands hybride værktøjskasse," siger talspersonen til mediet.

Tidligere på måneden blev Ukraine ramt et overbelastningsangreb, der fik de to største banker i Ukraine samt udenrigsministeriets hjemmeside til at gå i sort. Her mener Storbrittannien og USA, at det var Rusland, der stod bag.

Forsvarsministeriet i Litauen har skrevet i et tweet:

"Som svar på Ukraines anmodning aktiverer vi er litauisk-ledet cyber-team (CRRT), som vil hjælpe ukrainske institutioner med at håndtere de voksende cybertrusler."

Holdet af cybereksperter består af forskellige kompetencer, lyder det. Her er ekspertise inden for hændelsesreaktion, efterforskning, sårbarhedsvurdering og andet for at kunne reagere på de forskellige scenarier.

Rusland er af flere omgange blevet beskyldt for at bedrive hybrid krigsførsel, både i Georgien og i Krim, hvor indsater på landjorden kombineres med indsatser i cyberspace.

Flemming Splidsboel, seniorforsker ved DIIS, har tidligere fortalt Computerworld, at Rusland er langt foran, når det gælder krigsførsel i cyberspace.

Rusland har nemlig specifikt udviklet offensive cyberkapaciteter, og dertil har landet viljen til at bruge det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere