Artikel top billede

(Foto: Jakob Schjoldager)

Center for Cybersikkerhed opfordrer til styrkelse af det digitale beredskab

Der lyder en klar opfordring fra Center for Cybersikkerhed ovenpå situationen i Ukraine. Nemlig at myndigheder og samfundsvigtige virksomheder skal øge det digitale beredskab.

Center for Cybersikkerhed (CFCS) kommer med opfordringer at stå vagt om den digitale sikkerhed i endnu højere grad end tidligere grundet situationen i Ukraine, skriver CFCS på sin hjemmeside.

Det er ikke den nuværende vurdering fra CFCS, at den nuværende situation vil fører til cyberangreb rettet direkte mod Danmark, men som set ved Not-Petya-angrebet i 2017, kan angreb rettet mod andre lande ende med at ramme Danmark og danske systemer, skriver CFCS.

"CFCS ændrer på nuværende tidspunkt ikke på vurderingen af cybertruslen mod Danmark. CFCS vurderer fortsat, at truslen fra destruktive cyberangreb er lav, men at den kan ændres med kort varsel," skriver centret.

CFCS udsendte d. 28. januar i år flere tiltag, som statslige myndigheder skal gennemføre for at stå stærkere mod cyberangreb. D. 4. februar udsendte centret nogle mere generelle tiltag for virksomheder og myndigheder til at styrke sig på området.

Center for Cybersikkerhed opfordrer til at disse tiltag benyttes som følge af den nuværende situation.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere