Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Navision-stifter Jesper Balser fylder 60 år / CBrain lander bedste resultat nogensinde / Tidligere SimCorp-boss Klaus Holse får flere bestyrelsesposter

Navision-stifter Jesper Balser fylder 60 år. CBrain lander bedste resultat nogensinde. Tidligere SimCorp-boss Klaus Holse får flere bestyrelsesposter. Alle mand samlet i Statens IT for første gang i to år.

Velkommen til fredagens morgen-briefing fra Computerworld, som denne morgen, hvor krigstrommerne buldrer over Europa, er skrevet og sammensat af Dan Jensen.

Navision-stifter Jesper Balser fylder 60 år

Navision-medstifter og it-rigmand Jesper Balser fylder i morgen lørdag 60 år.

Jesper Balser var sammen med Preben Damgaard co-CEO i det daværende Navision i en relativt sjælden konstellation i dansk erhvervsliv, hvor de to delte direktør-posten i selskabet, som var en fusion af Damgaard Data og Navision.

Han blev sammen med de fire øvrige ejere af Navision, brødrene Preben og Erik Damgaard samt Navision-medstifterne Peter Bang (som er barnebarn af B&O-medstifter Peter Bang) og Torben Wind, milliardær, da de i 2002 solgte Navision til Microsoft for 11 milliarder kroner.

Jesper Balser har siden boet i London-forstaden Harrow med sin familie og har generelt været helt uden for mediernes søgelys i mange år.

Han fungerer her som investor og bestyrelsesmand og har blandt andet investeret i golfanlæg og mange andre projekter.

CBrain lander bedste resultat nogensinde

2021 blev det bedste år nogensinde for det danske software-selskab cBrain, hvis omsætning voksede med 29 procent til 155 millioner kroner.

Indtjeningen før skat (EBT) blev næsten fordoblet fra 20 millioner kroner i 2020 til nu 39 millioner i 2021.

“Fremgangen er baseret på ren organisk vækst, og samtidig er den største del af væksten opnået gennem øget salg af softwareabonnementer, i form af såkaldte cloud services, samt øget salg af softwarelicenser,” meddeler cBrain.

Selskabet står bag den skabelon-baserede software-løsning til det offentlige, F2. I 2021 har selskabet landet ordrer i en række danske ministerier, ligesom selskabet har fordoblet sin eksport - herunder sin største enkeltstående ordre i Tyskland.

Du kan læse selskabets egen længere gennemgang af 2021 her.

Tidligere SimCorp-boss Klaus Holse får flere bestyrelsesposter

Kapitalfonden Nordic Capital indsætter den tidligere øverste chef for SimCorp, Klaus Holse, som bestyrelsesformand i to af sine selskaber.

Klaus Holse indtræder nu som formand for norske Virzt Group, der står bag software til video-produktion samt som formand for svenske Macrobond Financial, der står bag data-software til den finansielle sektor.

Klaus Holse er også bestyrelsesformand for norske SuperOffice, svenske Tink, danske Zenegy samt for danske EG og sidder i bestyrelsen for Better Collective.

Alle mand samlet i Statens IT for første gang i to år

Statens IT med direktør Michael Ørnø i spidsen samlede torsdag alle mand under eget tag for første gang i to år.

Statens IT havde i den anledning rullet den røde løber ud for at byde medarbejderne velkommen til hovedkvarteret på Lautrupvang i Ballerup uden for København.

“I dag [torsdag, red] har vi den første ugentlige ‘alle er fysisk tilstede”-dag. Efter to år med sporadisk fremmøde, er det skønt at se alle kollegerne,” skrev Michael Ørnø i et opslag på LinkedIn, hvor han selv står og venter ved den røde løber.

Det kan du se her.

Statens IT har omkring 400 medarbejdere, hvoraf en stor del holder til i Ballerup.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere