Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Navision-stifter Jesper Balser fylder 60 år / CBrain lander bedste resultat nogensinde / Tidligere SimCorp-boss Klaus Holse får flere bestyrelsesposter

Navision-stifter Jesper Balser fylder 60 år. CBrain lander bedste resultat nogensinde. Tidligere SimCorp-boss Klaus Holse får flere bestyrelsesposter. Alle mand samlet i Statens IT for første gang i to år.

Velkommen til fredagens morgen-briefing fra Computerworld, som denne morgen, hvor krigstrommerne buldrer over Europa, er skrevet og sammensat af Dan Jensen.

Navision-stifter Jesper Balser fylder 60 år

Navision-medstifter og it-rigmand Jesper Balser fylder i morgen lørdag 60 år.

Jesper Balser var sammen med Preben Damgaard co-CEO i det daværende Navision i en relativt sjælden konstellation i dansk erhvervsliv, hvor de to delte direktør-posten i selskabet, som var en fusion af Damgaard Data og Navision.

Han blev sammen med de fire øvrige ejere af Navision, brødrene Preben og Erik Damgaard samt Navision-medstifterne Peter Bang (som er barnebarn af B&O-medstifter Peter Bang) og Torben Wind, milliardær, da de i 2002 solgte Navision til Microsoft for 11 milliarder kroner.

Jesper Balser har siden boet i London-forstaden Harrow med sin familie og har generelt været helt uden for mediernes søgelys i mange år.

Han fungerer her som investor og bestyrelsesmand og har blandt andet investeret i golfanlæg og mange andre projekter.

CBrain lander bedste resultat nogensinde

2021 blev det bedste år nogensinde for det danske software-selskab cBrain, hvis omsætning voksede med 29 procent til 155 millioner kroner.

Indtjeningen før skat (EBT) blev næsten fordoblet fra 20 millioner kroner i 2020 til nu 39 millioner i 2021.

“Fremgangen er baseret på ren organisk vækst, og samtidig er den største del af væksten opnået gennem øget salg af softwareabonnementer, i form af såkaldte cloud services, samt øget salg af softwarelicenser,” meddeler cBrain.

Selskabet står bag den skabelon-baserede software-løsning til det offentlige, F2. I 2021 har selskabet landet ordrer i en række danske ministerier, ligesom selskabet har fordoblet sin eksport - herunder sin største enkeltstående ordre i Tyskland.

Du kan læse selskabets egen længere gennemgang af 2021 her.

Tidligere SimCorp-boss Klaus Holse får flere bestyrelsesposter

Kapitalfonden Nordic Capital indsætter den tidligere øverste chef for SimCorp, Klaus Holse, som bestyrelsesformand i to af sine selskaber.

Klaus Holse indtræder nu som formand for norske Virzt Group, der står bag software til video-produktion samt som formand for svenske Macrobond Financial, der står bag data-software til den finansielle sektor.

Klaus Holse er også bestyrelsesformand for norske SuperOffice, svenske Tink, danske Zenegy samt for danske EG og sidder i bestyrelsen for Better Collective.

Alle mand samlet i Statens IT for første gang i to år

Statens IT med direktør Michael Ørnø i spidsen samlede torsdag alle mand under eget tag for første gang i to år.

Statens IT havde i den anledning rullet den røde løber ud for at byde medarbejderne velkommen til hovedkvarteret på Lautrupvang i Ballerup uden for København.

“I dag [torsdag, red] har vi den første ugentlige ‘alle er fysisk tilstede”-dag. Efter to år med sporadisk fremmøde, er det skønt at se alle kollegerne,” skrev Michael Ørnø i et opslag på LinkedIn, hvor han selv står og venter ved den røde løber.

Det kan du se her.

Statens IT har omkring 400 medarbejdere, hvoraf en stor del holder til i Ballerup.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?