Artikel top billede

HTC byggede nogle af nullernes bedste smartphones – nu forsøger selskabet et comeback med ny smartphone

Det taiwanske mobilmærke HTC synes at kridte banen op til et comeback som mobilproducent.

Der var engang sidst i nullerne, hvor nogle af de bedste smartphones, du overhovedet kunne opdrive, var skabt af et dengang fremstormende taiwansk mærke: ’High Tech Computer Corporation’ – bedst kendt som HTC.

Selskabet var banebrydende på flere fronter, eksempelvis da det i 2008 blev først med WiMax teknologi, eller da det i 2008 var ude med sin ’Dream’ mobil-telefon, den første telefon der kunne køre det dengang spritnye Android-styresystem.

Efter at have skabt en stribe succesfulde telefoner med navne som ’Legend’, ’Desire’ og ’One’ kom nedturen dog gradvist i løbet af 10’erne, for til sidst at svinde helt ud af de fleste markeder og i stedet at fokusere på virtual reality-udstyr.

Men pulsen er dog ikke helt væk, for ved årets udgave mobilmessen Mobile World Congress, er der livstegn at spore fra selskabet.

Forårs-comeback

Selskabet skulle ifølge topchef Charles Huang være på vej med en ny topmobil med helt unikke evner, skriver Digitimes.

Comebacket skydes i gang i april måned, hvor de ’vigtigste asiatiske markeder’ forventes at blive de første, der kan få den nye HTC-telefon at se. Hvorvidt telefonen kommer til Europa er uvist.

For at markere sig, og samtidig trække på selskabets erfaringer, vil HTC inkorporere visse metaverse-funktioner uden dog at specificere, hvad det dækker over.

Hensigten bliver dog at kunne appelere til både AR- og VR-behov hos brugerne, lyder det.

Endnu et stunt

Det er ikke første gang, at HTC hægter sig på en global trend i forsøget på igen at gøre sig gældende i det globale smartphone-markedet.

I efteråret 2018 var selskabet ude med mobiltelefonen Exodus 1, som ud over at fungere som Android-smartphone også bød på blockchain og kryptovaluta-funktioner

Dengang kunne telefonen alene erhverves for 0,15 bitcoins eller 4,78 ether, hvilket i dag vil gøre telefonen til en af klodens dyreste nogensinde med en dagspris på mere end 290.000 kroner.

Havde du dengang betalt med ether, vil du have sparet et par hundrede tusinde kroner ved i dag at slippe 93.500 kroner for telefonen.