Artikel top billede

(Foto: Apple)

Ny sydkoreansk lov rammer Apple og Google på pengepungen

En ny lov i Sydkorea, som netop er kommet helt på plads, kommer til at ramme store aktører inden for app-butikker.

Sydkorea har netop vedtaget en ny lov, som betyder, at aktører som Apple og Google, som opfattes som dominerende inden for app-butikker, ikke længere må tvinge softwareudbydere til at bruge deres betalingssystemer, som blandt andet har fået kritik for at tage 30 procents provision ved handler.

Det skriver Reuters.

Den netop vedtaget lov er en del af Telecommunication Business Act.

De nye regler vil træde i kraft 15. marts. Fra den dato må app-butikkerne ikke længere tvinge en specifik betalingsmetode ned over en udbyder af mobilindhold.

"For at forhindre indirekte undgåelse af lovgivningen, er forbudte handlingers typer og standarder blevet etableret så tæt sammen som muligt inden for rammerne af loven," siger formand for Korea Communications Commission (KCC), Han Sang-Hyuk, ifølge Reuters.

Bøden for at ovetræde den nye lov kan være på op til to procent af den gennemsnitlige årlige indtægt fra relateret forretningspraksis, skriver mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere