Artikel top billede

Agilt mareridt for milliarder af skattekroner: Det skandaleramte ejendomsvurderingssystem har aldrig haft en overordnet kravspecifikation

Flere milliarder skattekroner er gennem årene blevet hældt ned i udviklingen af et nyt ejendomsvurderingssystem. Men der har aldrig været en kravspecifikation, og i begyndelsen sejlede arkitekturen i forskellige retninger. "Det er helt vanvittigt," siger professor emeritus Søren Lauesen.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Sådan forholder Udviklings- og Forenklingsstyrelsen sig til, at der ingen kravspecifikation er i ICE-systemet
  • Hvorfor det ifølge Søren Lauesen ville have været en god idé
  • Hvordan det skandaleombruste it-projekt i begyndelsen ikke havde styr på arkitekturen i systemet
1.258
6:30 min
Et af Danmarkshistoriens dyreste og mest genstridige it-projekter, ejendomsvurderingssystemet eller blot ICE, har i de seneste snart 10 år kørt på højoktan skattefinansiering.

Projektet har været under udvikling siden 2013, udskudt adskillige gange, men er trods en omkostning på minimum 3,6 milliarder kroner stadig ikke fuldt ud kampdygtig til at levere vurderinger af ejendomme i Danmark.

Igennem årene har projektet fået skarp kritik. Der har både været problemer med den økonomiske styring, gennemsigtigheden, fremdrift og tidsplanen for blot at nævne nogle af de løftede alvorlige pegefingre, som især Statsrevisorerne har stået for.

Nu kan Computerworld så fortælle, at de milliarder af skattekroner er hældt ned i et projekt, der helt fra begyndelsen manglede både en central styring af arkitekturen og stadig den dag i dag, ingen klassisk kravspecifikation har.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter