Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Kasper Hulthin vinder IT-Prisen 2022: "Jeg plejer at sige, at den bedste beslutning, som jeg har taget, var at starte mit første selskab, den næstbedste var at lukke det igen”

Interview: Vinderen af IT-Prisen 2022 er den danske serie-iværksætter Kasper Hulthin, hvis selskaber Podio og Peakon er blevet solgt for svimlende summer. "Serieiværksættere er uendeligt vigtige for det danske økosystem der i disse år når nye højder, især når de som Hulthin både giver tilbage og viser vejen frem," lyder begrundelsen fra juryen.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se hvorfor Kasper Hulthin vinder IT Prisen 2022.
575
3 min
Den danske serie-iværksætter Kasper Hulthin, der er medstifter af it-succeserne Peakon og Podio, er vinder af it-prisen 2022.

Prisen er netop blevet uddelt ved IT-Branchens årsmøde, og den uddeles hvert år til en person, som på “særlig fremragende vis sætter fokus på den danske it-branche”.

Sidste år blev den tildelt EU-kommissær Margrethe Vestager.

Kasper Hulthin var i 2012 med til at sælge Podio for 260 millioner kroner til Citrix og i 2021 landede han sin næste stor exit, da Peakon blev solgt for 4,3 milliarder danske kroner til amerikanske Workday.

“Jeg blev selvfølgelig både overrasket og glad, da jeg hørte, at jeg bliver tildelt prisen. Det er virkelig rart at blive påskønnet,” siger Kasper Hulthin til Computerworld og tilføjer:

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

"Nogle virksomheder taler om digital transformation, men de gør det stadig på den gamle måde. De opgraderer systemer fra det 20. århundrede, og de forveksler det med digital transformation"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Lejre Kommunes million-aftale med KMD er ulovlig og tvangsophæves: Skal betale 120.000 kroner i bøde

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Microsoft søger nyt patent om komplet foldbar telefonskærm uden akavet midterlinje – men LG er allerede et skridt foran

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Den danske tele-leverandør Dectel på vej til at lukke og slukke: Drejer nøglen om inden for de kommende måneder

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

AWS og Microsoft bliver cloud-rådgivere for Datatilsynet: Klar med ni mand stort cloud-ekspertpanel - se medlemmerne her


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?