Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

ATP har hævet kvaliteten i millioner af linjer kode med værktøj til få tusinde kroner om året: "Det er næsten dumt at lade være"

Et nyt værktøj hos ATP har tjekket kvaliteten i ind til videre 6,4 millioner linjer kode, og ny udvikling bliver løbende overvåget for, om det har den rette standard. Projektet har ført til bedre og mere effektiv software og har fået rettet op på en række potentielle sikkerhedsproblemer på tværs af ATP's store it-landskab. Få indsigt i ATP's lavthængende frugt her.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Indblik i ATP's projekt om at tjekke og overvåge softwarekvalitet
  • Hvad projektet på årsbasis koster ATP
  • De gevinster ATP får ud af det øgede fokus på softwarekvalitet
  • Hvad AT's store it-leverandører KMD, Netcompany, NNIT og DXC Technology siger til de øgede krav
1.697
8:30 min
Pløjer man sig igennem de millioner af linjer kode, som ligger i ATP’s arsenal af it-systemer, er de i dag i en helt anden tilstand end for blot et år siden.

Med et nyt værktøj til få tusinde kroner i licens har ATP fået sat en automatisk overvågning af kodekvalitet op i den store butik. Siden begyndelsen af 2021 har det tygget sig igennem ikke mindre end 6,4 millioner linjer kode.

Gevinsterne har været så markante, at ATP nu er i proces med at indføre ny kvalitetsovervågning på alle nye it-projekter og linjer kode, der giver mening.

Det kan lyde dyrt.

Men det er det faktisk ikke. Der kan meget vel være tale om en historie om en kæmpe stor lavthængende frugt.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter