Artikel top billede

Huaweis forretning skrumper - men salget af Honor sikrer enormt overskud

Sanktioner og pres fra amerikansk side får fortsat Huaweis globale forretning til at skrumpe. Omsætningen går tilbage med 29 procent i 2021, men til gengæld lander selskabet et rekordstort overskud.

Huaweis samlede forretning mindskes med over en fjerdedel i 2021.

Omsætningen går tilbage med hele 29 procent og ender på 100 milliarder dollar, svarende til 673 milliarder kroner.

Det er blandt andet det vedvarende pres fra amerikansk side, der fortsat tynger toplinjen, skriver Reuters.

Men til gengæld lander Huawei det største overskud til dato. Bundlinjen stiger med 76 procent til 120 milliarder kroner.

Dette ekstraordinære resultat skyldes primært frasalget af smartphone-branded Honor og salget af serverforretningen. Begge frasalg var en reaktion på det enorme pres fra USA, lyder det.

Huaweis CFO, Meng Wanzhou, vendte tilbage til Kina i september efter, at hun har været tilbageholdt i Canada i godt tre år.

Her blev hun arresteret tilbage i 2019 på grund af anklager om, at associerede selskaber til Huawei har solgt udstyr til Iran trods amerikanske sanktioner mod landet.

Meng Wanzhou, der ligeledes er datter af stifter Ren Zhengfei, fortalte mandag i forbindelse med aflæggelse af årsregnskabet, at den amerikanske modstand har formået at gøre virksomheden stærkere.

"I løbet af de sidste par år ar voret hold været under et stort pres, og i denne proces er vi blevet mere forenede, og vores strategi er blevet mere tydelig," fortæller hun ifølge Reuters.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere