Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Huaweis forretning skrumper - men salget af Honor sikrer enormt overskud

Sanktioner og pres fra amerikansk side får fortsat Huaweis globale forretning til at skrumpe. Omsætningen går tilbage med 29 procent i 2021, men til gengæld lander selskabet et rekordstort overskud.

Huaweis samlede forretning mindskes med over en fjerdedel i 2021.

Omsætningen går tilbage med hele 29 procent og ender på 100 milliarder dollar, svarende til 673 milliarder kroner.

Det er blandt andet det vedvarende pres fra amerikansk side, der fortsat tynger toplinjen, skriver Reuters.

Men til gengæld lander Huawei det største overskud til dato. Bundlinjen stiger med 76 procent til 120 milliarder kroner.

Dette ekstraordinære resultat skyldes primært frasalget af smartphone-branded Honor og salget af serverforretningen. Begge frasalg var en reaktion på det enorme pres fra USA, lyder det.

Huaweis CFO, Meng Wanzhou, vendte tilbage til Kina i september efter, at hun har været tilbageholdt i Canada i godt tre år.

Her blev hun arresteret tilbage i 2019 på grund af anklager om, at associerede selskaber til Huawei har solgt udstyr til Iran trods amerikanske sanktioner mod landet.

Meng Wanzhou, der ligeledes er datter af stifter Ren Zhengfei, fortalte mandag i forbindelse med aflæggelse af årsregnskabet, at den amerikanske modstand har formået at gøre virksomheden stærkere.

"I løbet af de sidste par år ar voret hold været under et stort pres, og i denne proces er vi blevet mere forenede, og vores strategi er blevet mere tydelig," fortæller hun ifølge Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere