Artikel top billede

Huaweis forretning skrumper - men salget af Honor sikrer enormt overskud

Sanktioner og pres fra amerikansk side får fortsat Huaweis globale forretning til at skrumpe. Omsætningen går tilbage med 29 procent i 2021, men til gengæld lander selskabet et rekordstort overskud.

Huaweis samlede forretning mindskes med over en fjerdedel i 2021.

Omsætningen går tilbage med hele 29 procent og ender på 100 milliarder dollar, svarende til 673 milliarder kroner.

Det er blandt andet det vedvarende pres fra amerikansk side, der fortsat tynger toplinjen, skriver Reuters.

Men til gengæld lander Huawei det største overskud til dato. Bundlinjen stiger med 76 procent til 120 milliarder kroner.

Dette ekstraordinære resultat skyldes primært frasalget af smartphone-branded Honor og salget af serverforretningen. Begge frasalg var en reaktion på det enorme pres fra USA, lyder det.

Huaweis CFO, Meng Wanzhou, vendte tilbage til Kina i september efter, at hun har været tilbageholdt i Canada i godt tre år.

Her blev hun arresteret tilbage i 2019 på grund af anklager om, at associerede selskaber til Huawei har solgt udstyr til Iran trods amerikanske sanktioner mod landet.

Meng Wanzhou, der ligeledes er datter af stifter Ren Zhengfei, fortalte mandag i forbindelse med aflæggelse af årsregnskabet, at den amerikanske modstand har formået at gøre virksomheden stærkere.

"I løbet af de sidste par år ar voret hold været under et stort pres, og i denne proces er vi blevet mere forenede, og vores strategi er blevet mere tydelig," fortæller hun ifølge Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere