Artikel top billede

Medarbejderne forsvinder og robotterne rykker for alvor ind på fabrikkerne: Corona og krig har sat skub i robot-udviklingen

Under både Brexit, corona-krisen og krigen i Ukraine har usikkerheden bredt sig i hele verden. Det mærker særligt produktionsfabrikkerne, der har problemer med at holde på medarbejderne. Men nu kommer robotterne.

Først Covid-19 og nu Vladimir Putins krig mod Ukraine har skabt bølgegang i prisniveauet blandt visse varer.

Og fabrikkerne i særligt USA og Storbritannien har kæmpet med at holde produktionsniveauet oppe.

Det skriver mediet Finans, der har talt med stifter af og direktør for den danske rådgivningsvirksomhed Gain&Co Søren Peters. Gain&Co's formål er at rådgive kunder om brugen af robotter i forretningen.

Han fortæller, at det ofte intet problem er for fabrikkerne at afsætte deres varer, men at mangel på medarbejdere udfordrer produktionsniveauet. Nogen af de helt store spillere er endog helt nede på 20 til 40 procent af deres normale produktion, ifølge Søren Peters.

Gain&Co selv rykkede ind i USA i oktober og har siden haft ufatteligt travlt. Virksomheden har lukket et tocifret antal kontrakter alene den sidste måned fortæller direktøren.

Derfor forventer Gain&Co at vokse fra 50 til 100 ansatte i løbet af 2022.

"Jeg kunne godt sige, at det er fordi, vi er fantastiske, men det er fordi, de har det svært. Før kunne man altid lige skaffe en lavtlønnet medarbejder. Nu er det brast sammen under covid," udtaler Peters til Finans.

Noget af det, som virksomheder, der endnu ikke har automatiseret arbejdet, let kan gøre, er at se på de robot-løsninger, der allerede er veletablerede og -afprøvede.

Det er eksempelvis pakning af varer for enden af samlebåndet eller pakning på paller. To opgaver, der ikke er specielt avancerede at implemtere.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere