Artikel top billede

Medarbejderne forsvinder og robotterne rykker for alvor ind på fabrikkerne: Corona og krig har sat skub i robot-udviklingen

Under både Brexit, corona-krisen og krigen i Ukraine har usikkerheden bredt sig i hele verden. Det mærker særligt produktionsfabrikkerne, der har problemer med at holde på medarbejderne. Men nu kommer robotterne.

Først Covid-19 og nu Vladimir Putins krig mod Ukraine har skabt bølgegang i prisniveauet blandt visse varer.

Og fabrikkerne i særligt USA og Storbritannien har kæmpet med at holde produktionsniveauet oppe.

Det skriver mediet Finans, der har talt med stifter af og direktør for den danske rådgivningsvirksomhed Gain&Co Søren Peters. Gain&Co's formål er at rådgive kunder om brugen af robotter i forretningen.

Han fortæller, at det ofte intet problem er for fabrikkerne at afsætte deres varer, men at mangel på medarbejdere udfordrer produktionsniveauet. Nogen af de helt store spillere er endog helt nede på 20 til 40 procent af deres normale produktion, ifølge Søren Peters.

Gain&Co selv rykkede ind i USA i oktober og har siden haft ufatteligt travlt. Virksomheden har lukket et tocifret antal kontrakter alene den sidste måned fortæller direktøren.

Derfor forventer Gain&Co at vokse fra 50 til 100 ansatte i løbet af 2022.

"Jeg kunne godt sige, at det er fordi, vi er fantastiske, men det er fordi, de har det svært. Før kunne man altid lige skaffe en lavtlønnet medarbejder. Nu er det brast sammen under covid," udtaler Peters til Finans.

Noget af det, som virksomheder, der endnu ikke har automatiseret arbejdet, let kan gøre, er at se på de robot-løsninger, der allerede er veletablerede og -afprøvede.

Det er eksempelvis pakning af varer for enden af samlebåndet eller pakning på paller. To opgaver, der ikke er specielt avancerede at implemtere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?