Artikel top billede

Medarbejderne forsvinder og robotterne rykker for alvor ind på fabrikkerne: Corona og krig har sat skub i robot-udviklingen

Under både Brexit, corona-krisen og krigen i Ukraine har usikkerheden bredt sig i hele verden. Det mærker særligt produktionsfabrikkerne, der har problemer med at holde på medarbejderne. Men nu kommer robotterne.

Først Covid-19 og nu Vladimir Putins krig mod Ukraine har skabt bølgegang i prisniveauet blandt visse varer.

Og fabrikkerne i særligt USA og Storbritannien har kæmpet med at holde produktionsniveauet oppe.

Det skriver mediet Finans, der har talt med stifter af og direktør for den danske rådgivningsvirksomhed Gain&Co Søren Peters. Gain&Co's formål er at rådgive kunder om brugen af robotter i forretningen.

Han fortæller, at det ofte intet problem er for fabrikkerne at afsætte deres varer, men at mangel på medarbejdere udfordrer produktionsniveauet. Nogen af de helt store spillere er endog helt nede på 20 til 40 procent af deres normale produktion, ifølge Søren Peters.

Gain&Co selv rykkede ind i USA i oktober og har siden haft ufatteligt travlt. Virksomheden har lukket et tocifret antal kontrakter alene den sidste måned fortæller direktøren.

Derfor forventer Gain&Co at vokse fra 50 til 100 ansatte i løbet af 2022.

"Jeg kunne godt sige, at det er fordi, vi er fantastiske, men det er fordi, de har det svært. Før kunne man altid lige skaffe en lavtlønnet medarbejder. Nu er det brast sammen under covid," udtaler Peters til Finans.

Noget af det, som virksomheder, der endnu ikke har automatiseret arbejdet, let kan gøre, er at se på de robot-løsninger, der allerede er veletablerede og -afprøvede.

Det er eksempelvis pakning af varer for enden af samlebåndet eller pakning på paller. To opgaver, der ikke er specielt avancerede at implemtere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere