Artikel top billede

Trods en lav pris kan skærmen godt bruges til semi-pro billedbehandling. (Foto: HP PR)

Test: Skærmen, der lover at dække alle behov, gør det faktisk fremragende og fejler kun på få punkter

HP mener at en PC skærm i dag, er blevet så god, at den kan håndtere alt fra hjemmearbejde, streaming, gaming og billedbehandling. Og med prisen i mente, gør HPs 27" 4K skærm det faktisk ret godt, hvis du er indstillet på et par kompromiser.

At pc-skærmen skulle være blevet så fleksibel, at den kan håndtere alle slags opgaver, er en dejlig tanke.

Det er i hvert fald det, som HP har i tankerne bag den 3.100 kroner dyre 27F4K skærm.

Jeg modtog skærmen og trods skepsis og kritiske briller, må jeg faktisk give dem ret langt hen ad vejen efter nogle dage med den, som min primære skærm.

Fra gaming til indkøbslisten

Påstanden er at du skal kunne bruge den til alt fra Word, surfing, billedbehandling, streaming og endda gaming.

Med 4K opløsningen er skærmen godt på vej og med en opdateringsfrekvens, der kan varierer fra 31 til 135 Hz, er den dækket godt ind, må man sige.

På papiret ser det godt ud for IPS-panelet, der er ophængt i en fod, der ikke er særlig høj.

Men den er nem at få op i rette niveau, hvis det kræves. Den kan dog ikke drejes på til portrætformat.

Bagpå finder du to HDMI indgange og en DisplayPort. Den sidste er et krav fra den seriøse gamer. Du finder kun én USB port. Det er lige i underkanten, så her skal du nok bekoste en ekstern hub.

Flotte dybe farver

Så snart signalet sluttes til er det første, der slår mig, at farverne har en dybde og en tyngde, jeg normalt forbinder med mere kostbare skærme.

Skruer jeg ned for lyset, bevares kontrasten fint et godt stykke hen ad vejen. Det er her mange billige modeller normalt distanceres af pro-skærme.

HPs alt-i-en skærm er ikke Pro. Det er vigtigt at understrege. Til kritisk billedbehandling er der et stykke op til skærme til det tredobbelte fra for eksempel Dell eller Apple. Men farvemæssigt er den ret neutral ligesom stofligheden er klart over middel for en skærm i prisklassen.

Tekst står ikke overraskende skarpt, ligesom almindelig pc brug med Office pakken og lignende kører som det skal. Om du så synes 4K opløsning er for højt til tekst er en smagssag.

Personligt kan jeg bedre lide skærme med lidt lavere opløsning til almindelig pc-brug. Men så har du ikke den detaljering du får i en 4K skærm. Det er kompromiset, du må afgøre.

Rolige billeder og lidt matte billeder

Uanset hvad du afgør, så får du meget rolige og ret neutrale billeder med HP. Der er ikke tryk og glansbillede effekt på farverne. Streamer du får du et meget roligt billede, men også et, der kan virke lidt mat.

Det er igen et kompromis. Der er ingen tvivl om, at de skærme, der har mere strålende farver bidrager til mere underholdning, når der streames. Men det er omvendt en ulempe, når der skal billebehandles.

Så man kan ikke få det hele, trods alt. Det samme gælder gaming, hvor mange nok kunne tænke sig mere glans på farverne.

Til gengæld kvitterer HP med et meget roligt billede selv i heftige spil. Du kan få skærme, der har endnu mere ro. Samtidig er 4K jo en høj opløsning for gaming. Her foretrækker mange hardcore gamere stadig full HD. Igen, du må leve med et kompromis.

Godkendt til ikke pro-brugere

Så langt hen ad vejen er HP skærmen ét stort kompromis. Men efter at have brugt den i en uges tid, tager jeg nu hatten af.

For alt andet lige, klarer den at dække behov, der går i hver sin retning, ret godt. Den bliver aldrig den bedste på nogle af punkterne, men klarer det den lover, rigtigt godt.

Så spørgsmålet er om du vil have en skærm, der klarer alt på 80-90% eller en, der klarer ét punkt 100%. Uanset, om du kan leve med kompromiset, er denne skærm mere end godkendt til prisen.


Loading ikon