Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Microsoft Edge overhaler Apples Safari: Er nu verdens næststørste browser på stationære computere

Selvom der er langt op til førstepladsen for begge to, så sker der ting og sager i kampen om andenpladsen mellem Microsofts Edge og Apples Safari, som ligger tæt og kæmper om, hvilken browser, der bruges mest på desktop-enheder.

Siden browsermarkedet for alvor begyndte at få flere spillere, har det ikke just været Microsoft, der har ligget forrest i feltet, når har drejet sig om popularitet.

Selskabets Internet Explorer var sjældent et førstevalg blandt brugere, som enten valgte at skifte til Googles Chrome-browser eller bruge Safari, som er standardbrowseren på Apples telefoner og computere.

Det førte til, at Microsoft måtte tage skeen i den anden hånd – i 2015 blev der derfor introduceret en ny browser kaldet Microsoft Edge, og derudover bliver Explorer endeligt lukket ned i juni 2022.

Og det tyder på, at der langsomt sker noget i markedet. Hvis du bruger en stationær computer, er der nemlig nu større chance for, at du benytter Microsofts Edge-browser end Apples Safari.

Det skriver Winbuzzer på baggrund af tal fra Statcounter.

Det betyder, at Edge nu er den anden mest benyttede browser på desktop-computere med en markedsandel på 9,65 procent, mens Safari nu ligger på 9,57 procent. Der er dog stadig et stykke op til førstepladsen, hvor Chrome ligger med 67,26 procent.

Internet Explorer er nu nede på 0,92 procent, hvilket må siges at være noget af en nedgang fra dengang browseren var på sit højeste i 2003, hvor den havde 95 procent af markedet.

Firefox har 7,57 procent af markedsandelen på desktop, og Opera har 2,83 procent.

Stadig et stykke vej

Selvom Microsoft har indtaget andenpladsen på stationære computere, er der stadig et stykke vej, hvis alle typer af enheder tæller med – hvilket inkluderer tablets, bærbare, og mobiler og stationære.

Her er Edge nemlig nede på 4,05 procent, mens Safari er oppe på 18,84 procent, hvilket skyldes Edges lave tilstedeværelse, når det kommer til mobiltelefoner og tablets.

Google Chrome ligger stadig nummer et med 64,53 procent.

Derudover udgør Firefox 3,4 procent af det samlede marked på tværs af alle typer af enheder, mens Samsung Internet udgør 2,82 procent og Opera ligger på 2,2 procent.

Nye funktioner

Som det kan ses på tallene ovenfor, er Internet Explorer et stykke fra sin storhedstid, og den meget kendt, men lidt brugte browser bliver også pensioneret 15. juni.

Microsoft Edge har derfor en IE-tilstand (Internet Explorer) for at gøre transitionen til en ny browser.

Denne tilstand har netop modtaget en opgradering inden for gendannelse af IE COM-objektkald og implementering af tovejs-cookiedeling, skriver mediet Mspoweruser.