WM-data tilfreds trods tilbagegang

Helbredet skranter lidt for leverandøren af it-sundhedsydelser WM-data Health Care, der må notere sig en mindre tilbagegang på de fleste poster i regnskabet. På trods af tilbagegangen ser ledelsen lyst på fremtiden.

Leverandøren af it-sundhedsydelser WM-data Health Care er gået tilbage på både omsætning og indtjening i sit første år.

WM-data Health Care udspringer af den århusianske leverandør af it-sundhedsydelser, B-Data, som den svenske it-koncern WM-data overtog ved årets begyndelse.

Regnskabsåret blev i den forbindelse ændret til at følge kalenderåret, og derfor dækker det kommende regnskabsår kun perioden den første juli til den 31. december.

Store ambitioner
WM-data erklærede i forbindelse med overtagelsen af B-Data, at målet med købet er i løbet af de kommende år at skabe den førende it-sundhedsorganisation i Danmark.

I dag trekvart år senere er der tre mand mindre i virksomheden.

Samtidig har den samlede virksomhed måttet acceptere en lille tilbagegang i alle betydende nøgletal undtagen egenkapitalen, der er steget med to millioner kroner.
WM-data Healthcare A/SÅrsregnskab
Millioner kroner2003/042002/03
Omsætning40,741,3
Resultat før finansielle poster2,73,0
Resultat før skat 2,73,1
Resultat1,92,1
Egenkapital7,55,6
Antal ansatte6265


På trods af tilbagegangen er det direktionens og bestyrelsens forventning, "at den positive trend kan fortsættes i 2004 og 2005 grundet en god markedsposition indenfor virksomhedens kerneområder."

Det har ikke været muligt at få en forklaring fra ledelsen om, hvordan denne positive trend kan aflæses i regnskabet.

Vandt ellers terræn
Tre leverandører udover WM-data Healthcare var i foråret trukket frem forrest i feltet i forhold til antallet af sygehusejere, som de leverer EPJ-moduler til.

WM-data vandt faktisk terræn på forårets opkøb af B-Data, og siden maj 2004 har WM-data scoret de fleste nye ordrer, men det kan altså ikke umiddelbart ses i regnskabet.

Det bliver i øvrigt et konsortium ledet af Mærsk Data-selskabet Acure, der skal levere og drive det landsdækkende patientregister, som de elektroniske patientjournaler skal indberette til.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.