Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

"Du kan ikke gemme dig" - USA sanktionerer russisk darkweb-marked efter koordineret aktion med tysk politi

"Du kan ikke gemme dig på darknet eller deres fora, og du kan ikke gemme dig i Rusland eller andre steder i verden." Sådan lyder beskeden efter, at et af de største darkweb-markedspladser nu bliver ramt af amerikanske sanktioner.

Tirsdag har det amerikanske finansministeriums kontor for kontrol med udenlandske aktiver (OFAC) sanktioneret verdens største og mest fremtrædende darknet-marked, Hydra Market.

De nye sanktioner forbyder amerikanske personer at yde eller modtage "enhvert bidrag eller levering af midler, varer eller tjenester" til Hydra eller en anden russisk handelsplatform Garantex, skriver finansministeriet i et indlæg på det amerikanske finansministeries hjemmeside.

Sanktioneringen er et led i den indsats, der skal forstyrre spredningen af ​​ondsindede cyberkriminalitets-tjenester, farlige stoffer og andre ulovlige tilbud, som tilgængelige via det russisk-baserede websted.

Foruden et samarbejde mellem de amerikanske politimyndigheder, så rækker samarbejdet om at komme kriminaliteten til livs også over Atlanten, hvor det tyske føderale kriminalpoliti tirsdag lukkede Hydra-servere i Tyskland og beslaglagde bitcoin for 25 millioner dollar.

Den ameriskanske finansminister, Janet L. Yellen siger, i en direkte besked rettet mod de it-kriminelle efter aktionen:

"Vores handlinger sender i dag et budskab til kriminelle om, at du ikke kan gemme dig på darknet eller dennes fora, og du kan ikke gemme dig i Rusland eller andre steder i verden. I koordinering med allierede og partnere, som Tyskland og Estland, vil vi fortsætte med at forstyrre disse netværk."

Ifølge blockchain-forskere, skriver mediet Reuters, kom cirka 86 procent af alle de ulovlige bitcoin, der blev modtaget direkte af russiske kryptobørser i 2019, fra netop Hydra.

Hydra beskrives af det amerikanske finansministerium som verdens "største og mest fremtrædende darknet-marked."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?