Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

"Du kan ikke gemme dig" - USA sanktionerer russisk darkweb-marked efter koordineret aktion med tysk politi

"Du kan ikke gemme dig på darknet eller deres fora, og du kan ikke gemme dig i Rusland eller andre steder i verden." Sådan lyder beskeden efter, at et af de største darkweb-markedspladser nu bliver ramt af amerikanske sanktioner.

Tirsdag har det amerikanske finansministeriums kontor for kontrol med udenlandske aktiver (OFAC) sanktioneret verdens største og mest fremtrædende darknet-marked, Hydra Market.

De nye sanktioner forbyder amerikanske personer at yde eller modtage "enhvert bidrag eller levering af midler, varer eller tjenester" til Hydra eller en anden russisk handelsplatform Garantex, skriver finansministeriet i et indlæg på det amerikanske finansministeries hjemmeside.

Sanktioneringen er et led i den indsats, der skal forstyrre spredningen af ​​ondsindede cyberkriminalitets-tjenester, farlige stoffer og andre ulovlige tilbud, som tilgængelige via det russisk-baserede websted.

Foruden et samarbejde mellem de amerikanske politimyndigheder, så rækker samarbejdet om at komme kriminaliteten til livs også over Atlanten, hvor det tyske føderale kriminalpoliti tirsdag lukkede Hydra-servere i Tyskland og beslaglagde bitcoin for 25 millioner dollar.

Den ameriskanske finansminister, Janet L. Yellen siger, i en direkte besked rettet mod de it-kriminelle efter aktionen:

"Vores handlinger sender i dag et budskab til kriminelle om, at du ikke kan gemme dig på darknet eller dennes fora, og du kan ikke gemme dig i Rusland eller andre steder i verden. I koordinering med allierede og partnere, som Tyskland og Estland, vil vi fortsætte med at forstyrre disse netværk."

Ifølge blockchain-forskere, skriver mediet Reuters, kom cirka 86 procent af alle de ulovlige bitcoin, der blev modtaget direkte af russiske kryptobørser i 2019, fra netop Hydra.

Hydra beskrives af det amerikanske finansministerium som verdens "største og mest fremtrædende darknet-marked."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere