Artikel top billede

Amerikansk super-investor køber 11 procent af HP for 29 milliarder kroner

Warren Buffet har købt 121 millioner aktier i HP, og det har sendt selskabets aktiekurs på himmelflugt.

Den amerikanske super-investor Warren Buffet offentliggjorde onsdag, at hans selskab Berkshire Hathaway har opkøbt næsten 121 millioner aktier i HP Inc., hvilket svarer til en ejeranden på 11,4 procent.

Nyheden om opkøbet fik ifølge nyhedsbureauet Reuters HP’s aktier til at stige med 10 procent.

Warren Buffets aktier i HP havde ifølge Reuters onsdag en samlet værdi på 4,2 milliarder dollar, hvilket svarer til lige knap 29 milliarder danske kroner.

Opkøbet af HP-aktier er Berkshire Hathaways tredje store opkøb siden februar.

Selskabet har også købt det amerikanske forsikringsselskab Alleghany Corp og olie- og gasselskabet Occidental Petroleum Corp.

Tjente formue på Apple-investering

Berkshire Hathaway har også gennem adskillige år også været storaktionær i Apple, og i januar kom det frem, at han på daværende tidspunktet havde tjent intet mindre 790 milliarder kroner på sin Apple-investering.

Warren Buffet, der har fået tilnavnet Oraklet fra Omaha, er kendt for at være verdens mest prominente såkaldte value-investor, hvilket vil sige, at han målrettet går efter at investere i aktier, hvor han vurderer, at selskabets reelle værdi overstiger den nuværende børsværdien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere