Artikel top billede

Er blevet downloadet mere end 45 millioner gange. Disse 11 Android-apps har ulovligt opsnappet brugernes data

11 apps fra Google Play Store, der er downloadet over 45 millioner gange, har ulovligt opsamlet følsomme oplysninger på brugerne. Se listen over Android-apps her.

11 række Android-apps, der sammenlagt er downloadet 45 millioner gange via Google Play Store, har ulovligt opsamlet følsom data på brugerne.

De her apps har indsamlet data via et tredjeparts udviklingsværktøj, der inkluderer muligheden for at se clipboard-indhold, GPS-data, mail-adresser, telefonnumre, MAC-adresser og netværks-SSID, skriver Bleeping Computer.

Den følsomme data, der er eksponeret, medfører en markant privacy-risiko for brugerne, hvis de udnyttes, sælges eller udstilles på nettet, lyder det.

Ifølge AppCensus, der opdagede udnyttelsen af dette tredjeparts udviklingsværktøj, bliver data samlet og sendt til domænet "mobile.measurelib.com," der ejes af en Panama-baseret analytics-selskab ved navn Measurement Systems.

De 11 apps er:

- Speed Camera Radar.

- Al-Moazin Lite.

- Wifi Mouse.

- QR & Barcode Scanner.

- Qibla Compass Ramadan 2022.

- Simple weather & clock widget.

- Handcent Next SMS-Text w/MSS.

- Smart Kit 360.

- Al Quran mp3 - 50 Reciters & Translation Audio.

- Full Quran MP3 - 50+ Languages & Translation Audio.

- Audiosdroid Audio Studio DAW.

Bleeping Computer understreger, at alle disse apps blev indrapporteret til Google 20. oktober 2021. Senere blev de undersøgt og fjernet fra Play Store.

Senere har udgiverne formået at få dem tilbage i Play Store, da tredjeparts-dataindsamleren blev fjernet fra programmerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere